Caraş-Severin, Romania

Această declaraţie a fost făcută vineri, 25 martie, în cadrul şedinţei săptămânale a PDL. La eveniment au participat deputatul PDL Valentin Rusu, Caius Isac, directorul executiv al AJOFM, Ion Rădulescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin şi Marius Stan, inspector şef ANIF U.A. Caraş-Severin.

În cadrul şedinţei, Valentin Rusu a reamintit situaţia cu care se confruntă municipiul nostru cu privire la parcul industrial şi a lipsei locurilor de muncă. „În toate declaraţiile sale, primarul Reşiţei ţinea să acuze fel de fel de autorităţi, AJOFM sau Camera de Comerţ că nu aduce firme şi nu crează locuri de muncă. Este complicat în condiţiile în care Consiliul Judeţean a creat acel parc industrial pe care l-a oferit Consiliului Local în scopul de a atrage investitori. Nu demult
am vorbit de bazinul de înot, iar săptămâna trecută am fost la Bucureşti împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde şi am avut o discuţie cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Consiliului Naţional de Investiţii iar în următoarea perioadă vom vedea cum vom găsi o soluţie pentru acest bazin“. În privinţa parcului industrial deputatul PDL Caraş-Severin a menţionat faptul că au fost firme care au depus cerere de investiţie.

Despre investiţii şi locuri de muncă a vorbit şi directorul executiv AJOFM, Caius Isac care speră ca „acum, odată cu venirea căldurii să înceapă şi construcţiile, dar şi lucrările în agricultură. Am luat legătura cu Inspectoratul Şcolar pentru începerea unor cursuri de meserii iar ca o noutate, ţin să menţionez faptul că este pentru prima dată când fac două cursuri cu etnia romă, la Dognecea. Unul a început deja“.

Probleme doar la Reşiţa

După cum concluzionează directorul AJOFM problema municipiului nostru constă în lipsa locurilor de muncă punctând faptul că la Caransebeş au fost create 5.000 de locuri, iar la Moldova Nouă şi în alte oraşe din judeţul nostru numărul acestora este în creştere.