Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Gropile, canalele denivelate sau fără capac, ori trotuarele sfredelite sunt doar câteva din problemele străzilor reşiţene.Fie că s-a numit ISPA, a cărei implementare s-a încheiat deja în cazul proiectelor cărăşene, fie că este vorba despre lucrări la gaz sau curent, toate au un numitor comun: brazdele pe care le-au lăsat în urmă pe faţa drumurilor. Vorbim de străzi întregi unde lucrările nu s-au terminat decât oficial, pe hârtie, odată cu banii pentru ele, în urma cărora au rămas urme neacoperite încă. Un trotuar spart, un drum sfredelit, ceva nisip aruncat şi lăsat la compactat. Sau o mână de pietriş acoperită cu puţin asfalt şi gata plomba, care s-a dus la fel de repede cum a fost pusă.

La asta se adaugă deja eterna problermă a canalelor fără capac, a capacelor montate alandala sau la o diferenţă destul de mare de nivel faţă de restul drumului.

Municipalitatea găsise parţial soluţia pentru a acoperi canalele, metoda preferată fiind aceea de a folosi capace din fier-beton. Doar că amestecul utilizat la turnarea lor s-a dovedit extrem de uşor de erodat.

Ştefan cel Mare, Victoriei, Independenţei sunt doar numele unor străzi afectate de astfel de fenomene. La fel ca zona în care întorc mijloacele de transport în comun, la Marginea, drumul de acces din acel loc spre Azilul de bătrâni sau zona podului de la intrarea în Lend. Canale fără capac semnalizate uneori rudimentar, cu tot felul de crengi pentru a face craterele vizibile. Şi chiar dacă problema nu e deloc nouă, reşiţenii nu caută vinovaţii ci aşteaptă doar soluţii!

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. iulicăfărăfrică Reply

     si d-lor consilieri care nu numai ca nu fac mai nimic ptr comunitatea noastra,dar mai si considera ca suntem printre cele mai bogate orase din partea asta de europa.astfel,pe langa drumuri pline de gropi si capace lipsa,strazi neiluminate si pline de maidanezi, acum ne putem mandri cu orasul cu cele mai scumpe parcari si cea mai scumpa apa la robinet, 5,4lei/mc,cand la bucuresti,orasul cel mai „sarac” din romania,e in jur de 3,2 lei/mc.in curand,ca sa ne simtim bine,o sa ne puna impozit si pe trotuare!ne inchinam,scumpi alesi,in fata neobosite-i griji ptr cetateanul resitean!AMIN!

Adaugă comentariu