Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor şi-au dat mâna pentru un prim proiect aprobat anul acesta, care vizează construirea a cinci staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiu.

În an de criză, în care bugetul local e tot mai cocoşat de zgârcenia guvernamentală, în care municipalitatea s-a văzut nevoită să taie salarii, să reducă posturi şi să majoreze impozite, atât reşiţenii, cât şi autoritatea locală şi-au definit foarte clar priorităţile. Şi dacă reşiţenii încă îşi mai pun nădejdea în turism, visând la Semenic, la aquapark în Mociur sau la o Centură a urbei, municipalitatea vede lucrurile mult mai în perspectivă.

Chiar dacă nu a fost pus în lumina reflectoarelor, primul proiect aprobat anul acesta de aleşii reşiţenilor a vizat vehiculele electrice. Consilierii locali şi-au dat mâna pentru accesarea Programului Infrastructură de Alimentare Verde în municipii, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, şi aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru proiectul „Construire staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiul Reşiţa“. Pe scurt, iniţiativa are o valoare de 1,43 milioane de lei, din care în jur de 407.000 de lei reprezintă cheltuielile de construcţii plus montaj. Administraţia locală va suporta, din buget, atât contribuţia proprie de 10%, cât şi cheltuielile neeligibile, totalizând undeva la 489.000 de lei, adică mai bine de o treime din valoarea proiectului. La care se pot adăuga alte costuri neeligibile, pe care municipalitatea şi-a luat angajamentul să le acopere, pentru buna implementare a proiectului.

Din aceşti bani, se vor construi cinci staţii de reîncărcare, fiecare având o putere de 360 de kiloWaţi, estimându-se că acestea au o capacitate de încărcare de 40 de automobile de capacitate medie în 12 ore. Toate cele cinci locaţii puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa pentru construirea celor cinci staţii au în vecinătate parcări şi trotuar, şi au o suprafaţă cuprinsă între 29 şi 35 de metri pătraţi. Este vorba despre zona Bazinului Olimpic „Ioan Shuster“ (cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, pe strada Făgăraşului nr. 20), zona Complexului Victoria (pe strada Progresului), zona Intim (pe Bulevardul Republicii), zona Poliţie (pe Bulevardul A.I.Cuza, nr. 1), zona Blocului Băncii (pe Bulevardul A.I.Cuza, nr. 35).

1 Comment

  1. Felicitari ! … am incarcat recent la statia de langa hotel Semenic, ceea ce ne-a permis un circuit mai lung pe la Valiug, Brebu, Slatina Timis, Timisoara. Revenim de 1 Mai la Brebu pentru prima editie ElectRoMania.

Adaugă comentariu