Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa va participa la cea de-a opta ediţie a dezbaterii Smart City 2017-2020, eveniment ce se derulează în zilele de 16 şi 17 mai, în Capitală.

Printre primarii şi reprezentanţii oraşelor care au confirmat deja participarea se numără, alături de Ioan Popa, cei din Iași, Alba Iulia, Oradea, Timișoara, Slobozia, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Măgurele, dar şi reprezentanţi ai câtorva consilii judeţene, care vor prezenta proiecte despre dezvoltare. În total, peste 120 de reprezentanţi ai administraţiilor locale şi de experţi ai companiilor de tehnologie în domeniul smart city vor fi, în 16 mai, la Bucureşti.

Evenimentul este structurat pe paliere de discuţii, între autorităţi publice şi furnizorii de soluţii smart city, despre nevoia de dezvoltare a oraşelor, soluţii funcţionale, modalităţi de finanţare, tendinţe, strategii locale etc., dar şi sesiuni de prezentări ale soluţiilor de tip smart city, oferire de companii.

Aşa cum spuneam, şeful administrativului reşiţean se va număra printre vorbitori, chiar printre primii, expunerea sa urmând să fie făcută în cadrul primului palier al evenimentului, axat pe modalităţile de trecere de la programele pilot, la transformarea digitală în mod inteligent, pe inovaţia care lucrează pentru cetăţeni, administraţie şi mediul de afaceri. În concret, Ioan Popa va vorbi, joi, 16 mai, despre proiectele de dezvoltare urbană ale municipiului Reşiţa, din perspectiva prezentului şi a viitorului. Cea de-a doua zi a evenimentului va fi dedicată discuţiilor pornind de la prezentările făcute în prima zi.

2 Comments

  1. SCIENCE FICTION este un gen frumos!Sperante,vise,uneori prea erotice,,cai verzi pe pereti si alte categorii asemanatoare!Ma intreb uneori,de unde atata SMART in Resita asta,de unde atata inteligenta?O sa traim cum nici nu visam,cum nici nu indraznim sa visam,Jules Verne ar fi gelos!Acum,SMART e doar aleea,trotuarul cu minunatii sai platani,Kauflandul si Lidl-ul din Lunca si centura de Lupac,in rest….Dar e frumos sa visezi,ce ne costa?Joi,vineri ,o mica vizita la prietenii Otil si Simion si alte vorbe frumoase de dimineata,nu-i asa,Dom Primar?Multe „‘succesuri””,ca ai mare talent in a vorbi frumos….Chestia e ca unii chiar te si cred,Domnule!?

    • Dl Macarie,ce ai cu primarul nostru ?. Daca romanii din Resita ar fi uniti in jurul acestui om care doreste sa faca ceva concret pentru oras si ar veni cu idei si nu critici,la asta se pricepe toata lumea ,dar sa vina cu solutii pt dezvoltarea Resitei mai deloc.
      Bravo,dl Popa !.

Adaugă comentariu