Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Doi sportivi reșițeni s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

După participarea la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Roma, încă un atlet reșițean a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Acesta este Narcis Mihăilă, de la CSM-CSU Reșița, sportiv care a trecut linia de sosire în proba de 50 km marș cu timpul de patru ore, trei minute și 42 de secunde, îndeplinindu-și astfel baremul de participare la competiția supremă. Colegul său de echipă, Marius Cocioran, cel mai bun sportiv al județului caraș-Severin în anul 2015, era calificat la Rio încă de anul trecut, în urma participării la Cupa Europei de la Murcia (Spania). Cei doi sportivi se află pentru câteva zile acasă, la Reșița, urmând să-și reia ușor ușor pregătirile pentru marele examen din vara acestui an.

“Cred că este o premieră pentru Reșița și județul Caraș-Severin ca doi sportivi legitimați la două cluburi reșițene să fi obținut calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru Marius este a doua oară, iar Narcis e la prima participare și sperăm că nu este și ultima. Antrenorul Tavi Măzăran mai are și alți sportivi calificați la Jocurile Olimpice. A făcut o minune omenească, așa cum îmi place mie să spun, pentru acești sportivi. Sunt și alți oameni implicați în acest proiect, aș vrea să-i amintesc pe domnul profesor Iosif Corneliu Măzăran, care împreună cu Tavi au relansat marșul românesc. Eu nu pot decât să le mulțumesc antrenorilor, sportivilor. Reșița, dacă era cunoscută ca și Cetatea de foc, orașul cu poeți, putem spune că de azi înainte, datorită lor, poate fi numit și orașul cu atleți“, a spus Rusalin Fîc, directorul CSM Reșița.

“Ne bucurăm că și Narcis Mihăilă a obținut baremul pentru Jocurile Olimpice. Suntem într-adevăr mândri că Reșița trimite la Jocurile Olimpice doi sportivi reșițeni legitimați aici. Lista este completată de Ana Rodean, sportivă din Alba Iulia, dar legitimată la CSU Reșița. De asemenea, s-au calificat la Rio și Claudia Ștef, care a obținut baremul în perioada în care reprezenta clubul nostru, dar și Andreea Arsine, studentă la Universitatea Eftimie Murgu Reșița. Mi-aș dori din tot sufletul ca și Alin Florin Știrbu să se califice. El, din păcate, a fost descalificat la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Roma. Însă peste aproximativ două săptămâni va avea un concurs în Germania, ce îl poate duce la Rio“, a spus și Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița.

“Doresc să-l felicit pe colegul meu, Narcis Mihăilă, pentru calificarea obținută la Jocurile Olimpice. Sunt convins că și Alin Știrbu își poate face baremul și vom fi trei la Rio. Vreau să le mulțumesc celor care ne-au susținut și au avut încredere în noi. Cred că dintre toți, fără să supăr nimeni, domnul Octavian Măzăran a avut cea mai mare încredere în noi și dorință mai mare decât noi să ajungă la aceste rezultate. Nici eu în 2011, când am început pregătirea pentru Londra 2012, probabil nu credeam că voi ajunge la Jocurile Olimpice, ei au crezut în noi și ne-au sprijinit“, a spus Marius Cocioran.

a