Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Forul universitar reşiţean va găzdui cea de-a doua ediţie a unui simpozion ştiinţific studenţesc centrat pe Inginerie.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa va organiza, în perioada 21-22 noiembrie, cea de-a doua ediţie a Simpozionului Ştiinţific Studenţesc „EMING 2014“. Prima ediţie, derulată anul trecut, a reconfirmat în diferite domenii poziţia de studenţi pregătiţi a tinerilor reşiţeni. Pe atunci, conducerea forului se declara deosebit de încântată de găzduirea unui asemenea eveniment, dar şi de numele dat manifestării, EM provenind de la numele Universităţii „Eftimie Murgu“, iar ING de la tradiţia inginerească, inclusiv academică, de pe malurile Bârzavei.

Ediţia de anul acesta a simpozionului este organizată pe trei secţiuni de Inginerie: Inginerie Electrică şi Informatică, Inginerie Economică şi Management, şi Inginerie Mecanică şi a Materialelor.

„Scopul simpozionului este de prezentare şi dezbatere a articolelor cu rezultatele tehnice şi ştiinţifice obţinute de către studenţi din mai multe centre universitare. Vor fi prezenţi peste 60 de studenţi din şase centre universitare: Timişoara, Constanţa, Hunedoara, Petroşani, Târgu Jiu şi Reşiţa“, a precizat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate. La ediţia de anul trecut au participat în jur de 125 de studenţi şi 30 de cadre didactice.

Deschiderea simpozionului va avea loc vineri, 21 noiembrie, la ora 10.00, în Aula Magna a universităţii. Simpozionul va continua cu lucrări pe secţiuni între orele 11.00 şi 19.00. Sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 10.00, se vor desfăşura dezbaterile pe tematici ale simpozionului.

 

Adaugă comentariu