Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doar Ioan Crina a întrunit numărul necesar de voturi ale consilierilor în şedinţa de marţi, fiind ales astfel viceprimar al municipiului.Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Reşiţa se referea la validarea mandatului unui consilier local. Este vorba despre Remus Marta, care trebuia să ia locul rămas vacant în urma retragerii sprijinului politic lui Viorel Blajovan de către PDL.

Încă de la începutul discuţiilor, Gheorghe Năsturel, consilier din partea aceleiaşi formaţiuni politice a încercat să explice unele inadvertenţe ce ar putea apărea în cadrul validării lui Marta, în speţă faptul că pentru acest lucru, comisia trebuie să aibă număr impar de membri.

Or, cei cinci membri ai comisiei îl cuprindeau şi pe acesta. Prin urmare, au votat patru şi, fără surpriză, voturile au fost perfect împărţite: două pentru şi două împotrivă. Drept pentru care validarea a fost amânată. Cu o singură absenţă motivată şi prin nevalidarea lui Remus Marta, cei 19 consilieri a trecut la propunerile pentru funcţiile de viceprimari. Au fost înaintate doar două – Ioan Crina (PSD) şi Valentin Blănariu (PP-DD).

După ce s-a trecut la vot, preşedintele comisiei de validare, Dumitru Secăşan, a precizat că „are o dilemă“, legată de numărul de voturi necesar pentru ca un candidat să fie validat drept viceprimar. Răspunsul a venit prompt din partea secretarului, Lucian Bucur, care a explicat că acest număr este 11. Prin urmare, s-a dat citire procesului verbal încheiat în urma numărării voturilor: 19 consilieri prezenţi şi-au exprimat tot atâtea voturi (niciunul nefiind nul).

Astfel, Ioan Crina a obţinut 14 voturi pentru şi cinci împotrivă, iar celălalt candidat, Valentin Blănariu – 10 voturi pentru şi nouă împotrivă. Potrivit legii, municipiile trebuie să aibă doi viceprimari. Ceea ce presupune ca, la următoarea şedinţă ordinară să se organizeze un tur de scrutin pentru alegerea celui de-al doilea.

În cadrul şedinţei, Ioan Crina a declarat că le mulţumeşte atât celor care l-au votat, dar şi celor care nu au făcut-o şi că promite că va fi colegul tuturor. „Sunt câteva probleme majore rămase din anii trecuţi pentru rezolvarea cărora mă voi implica acum, în noua calitate pe care o am, cea de viceprimar. Este vorba despre infrastructură, parcări pentru locatari, apă şi canalizare în zonele limitrofe ale oraşului, în cartierele şi satele aparţinătoare care nu au fost cuprinse, până acum, în programe de finanţare, asigurarea agentului termic şi problema CET-ului. Îi asigur pe reşiţeni că voi face treabă bună, chiar dacă, de 20 de ani, am activat doar în mediu privat“, a declarat Ioan Crina.

În finalul şedinţei, a mai fost constituită o comisie pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1.   L-as ruga pe domnul Crina sa ne spuna cand iese din incompatibilitatea – consilier – viceprimar – om de afaceri – lucrari publice cu Municipiul Resita.
    Multumesc

Adaugă comentariu