Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a deschis, luni, 26 mai, porţile a două puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din statul vecin.

Începând de săptămâna aceasta, Primăria municipiului Reşiţa a deschis două puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din Republica Serbia, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vis-a-vis de Direcţia Agricolă) şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe strada Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei).

Programul de funcţionare a celor două puncte de colectare va fi de luni până vineri, între orele 8.00-22.00, şi sâmbătă, între orele 9.00-14.00.

De asemenea, pot fi făcute şi donaţii în lei pentru comunităţile sârbe, afectate de inundaţii, în contul RO72TREZ1815006XXX000150 deschis la Trezoreria Reşiţa, beneficiar municipiul Reşiţa, CUI 3228764.

Reamintim că, având în vedere inundaţiile produse în Republica Serbia, o echipă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a relaţiilor internaţionale s-a deplasat joi, 22 mai 2014, în oraşele partenere (Vrsac, Veliko Gradişte, Coştei, Pancevo), pentru evaluarea situaţiei şi intervenţia de urgenţă, în măsura posibilităţilor.

În urma discuţiilor cu autorităţile locale sârbe, s-a constatat că cele mai afectate sunt localităţile învecinate oraşului Vrsac, oraş cu care Municipiul Reşiţa a semnat un protocol de înfrăţire.

În acest sens, a fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care municipiul Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia, şi anume:

– apă potabilă

– alimente în conservă

– produse de igienă personală

– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.

În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituţii iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, va fi efectuat un prim transport cu ajutoare.

Adaugă comentariu