Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit primarului Ioan Popa, acest sezon rece este unul dintre cele mai complexe pe care le-a înfruntat Reşiţa în ultimele două decenii.

„Am avut una dintre cele mai complexe ierni din ultimii 20 de ani în Reşiţa. A nins pe o perioadă lungă de timp, în luna decembrie, ianuarie, până în urmă cu câteva zile am avut zăpezi non-stop. Serviciul Public de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului a lucrat cu peste o sută de angajaţi, am consumat 128 de tone de clorură de calciu şi 980 de tone de sare. Material antiderapant, nisip, nu s-a folosit decât 150 de tone, şi acelea în zone de străzi care sunt în pantă – mă refer la Triaj, Dealul Crucii, Driglovăţ, Butovăţ –, unde nu exista riscul de a înfunda canalizarea oraşului. În rest, pe toate arterele principale, nu s-a pus o lopată de nisip, tocmai ca să evităm ceea ce se întâmpla în anii trecuţi în Reşiţa. Kilometri efectuaţi: 23.175! Toate maşinile Primăriei au GPS, datele sunt luate de pe GPS-urile de pe maşini, s-au făcut 23 de mii de kilometri în decembrie-ianuarie, în oraş. Cu opt autocamioane utilitare, două autocamioane cu lamă şi rezervor de clorurare, două buldoexcavatoare, două tractoare cu lamă şi trei autoutilitare de patrulare şi intervenţie manuală“.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de municipalitate, în total, au fost folosite 17 utilaje, iar cei o sută de angajaţi implicaţi în deszăpezire au lucrat în trei schimburi, şapte zile din şapte, atunci când a fost nevoie.

3 Comments

  1. a fost o iarna complexa… mai sa fie ! Sunteti penibili !
    Cand ma gandesc ca in si in jurul Moscovei acum o saptamna, erau scoase 9000(noua mii) de utilaje si ce iarna au rusii, inteleg ce nivel avem.
    hai sa (ne ) plangem 1

  2. Asta cred ca a stat pe partie si a numarat cati km face cablul lui care transporta schiori, apoi a inmultit cu cantitatea de clorura si i-a rezultat „parandaratul”.
    Asa spun toti: iarna grea, am mers multi km, am consumat multa motorina si sare…. pe hartie!

  3. aberatii. primarul ,chiar vrea sa ne ia de fraieri? cind zile intregi nu e nimeni pe strada sa dea zapada, cind gropile create de vreme stau si ne zimbesc in drum, doar,doar vom da in ele, iata vine omul de afaceri din primaria resita si ne da cu tifla? chia asa, dle primar, chiar asa? 21.000 de km? dar pe unde ati circulat dle primar, pe unde?

Adaugă comentariu