Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Oficialii de la Bucureşti, împreună cu conducerea CJ şi a Primăriei Moldova Nouă, au stabilit ultimele detalii privind deschiderea unui nou punct de frontieră.

Deschiderea punctului de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă şi Golubac este un proiect care trebuia de ceva vreme să ajungă la final, însă tot felul de detalii birocratice au împiedicat acest lucru. Şi la şedinţa CJ din luna august, primarul din Moldova Nouă a ridicat problema deschiderii, acestui punct, moment în care secretarul judeţului, Darian Ciobanu, a spus că din partea Consiliului Judeţean s-au depus toate diligenţele pentru acest proiect, aşteptându-se doar răspunsul MAI. Zilele trecute, în oraşul de pe Clisură a avut loc o întrevedere între reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Consiliului Judeţean, la care a luat parte şi primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma.

„Împreună am încercat să găsim soluţiile pentru rezolvarea tuturor problemelor, astfel încât, să creăm o punte între noi şi fraţii noştri din Serbia. Prin deschiderea acestui punct de trecere a frontierei se speră într-o creştere a gradului de atractivitate şi, implicit, o creştere a investiţiilor, ceea ce înseamnă şi dezvoltarea economică şi socială, dar şi o creştere a turismului în zona Moldova Nouă – Golubac. Ceea ce ţine de Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost rezolvat, ca de altfel şi ceea ce ţine de Primăria Moldova Nouă. Prin urmare, intrăm în linie dreaptă spre deschiderea acestui nou punct de frontieră“, ne-a declarat vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionuţ Popovici.

Adaugă comentariu