Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă derulează noi programe de formare.Încă din prima lună a acestui an, şomerii care nu şi-au găsit încă un loc de muncă, au şansa calificării într-o meserie deschizătoare de drumuri pe piaţa cărăşeană.

Potrivit Lilianei Linţa, şeful Centrului de Calificare Profesională propriu al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, chiar de luna aceasta încep cursuri de lucrător comercial la Reşiţa şi Moldova Nouă, precum şi de bucătar la Reşiţa.

Aceste cursuri se derulează prin proiecte pentru care AJOFM a reuşit să obţină finanţare din Fondul Social European. De regulă, persoanele care urmează cursuri organizate cu fonduri din FSE, beneficiază şi de alte facilităţi decât cei care urmează programele obişnuite, inclusiv de acordarea de burse, un fel de ajutor financiar lunar, până la absolvire.

De asemenea, Linţa a mai precizat că Agenţiei i-a fost repartizat şi bugetul pe anul acesta, astfel că instituţia poate planifica şi da drumul cursurilor organizate cu finanţare din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Anul trecut, prin Centrul de formare al Agenţiei au fost derulate 52 de programe de calificare sau de iniţiere, la care au participat 1.002 cursanţi, dintre care doar 21 nu au beneficiat de gratuitate.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu