Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe parcursul referendumului, în judeţul Caraş-Severin au fost înregistrate un număr de 25 sesizări.Cele mai multe dintre acestea, în număr de 17, au fost soluţionate prin aducerea la cunoştinţă a prevederilor legale sau au reprezentat sesizări ce nu s-au confirmat. Microfiltrele de poliţie rutieră de pe raza judeţului au verificat 38 de autovehicule care efectuau transport de persoane. Dintre sesizările făcute şapte fac referire la incidente.

La Bocşa o femeie a sesizat faptul că a depus cererea de schimbare a cărţii de identitate în urmă cu aproximativ trei luni, însă actul nu i-a fost eliberat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că actul a fost întocmit însă apelanta nu s-a prezentat să îl ridice. Femeii i s-a comunicat că îşi poate ridica documentul de la SPCLEP Bocşa pentru a vota.

La Clocotici, o persoană anonimă a sesizat faptul că la aproximativ 300 de metri de secţia de votare se face propagandă electorală. Verificările efectuate de echipa de cercetare au stabilit că cele sesizate nu se confirmă nefiind găsită vreo persoană la locul indicat. De asemenea, o femeie din Oţelu Roşu a sesizat faptul că nu a fost lăsată să voteze fiindcă are interdicţie dată în baza unei sentinţe penale. A fost făcută cerere de întâmpinare la preşedintele secţiei de votare care a sesizat Biroul Electoral Judeţean pentru a dispune.

Tot în ziua referendumului, un bărbat din Bocşa a sesizat continuarea campaniei electorale, pe strada Republicii fiind un banner cu caracter electoral. Bărbatului i-au fost aduse la cunoştinţă prevederile Hotărârii 8H/2012 BEC, respectiv că primarii au obligaţia de a aduce la îndeplinire dispoziţiile birourilor electorale privind îndepărtarea materialelor de propagandă electorală în cel mult 48 de ore de la data comunicării acestora.

Un bărbat din Caransebeş a sesizat că nu a putut vota întrucât actul de identitate îi este expirat, iar când s-a prezentat la SPCLEP i s-a comunicat că nu se mai eliberează acte de identitate. Acestuia i s-a adus la cunoştinţă faptul că poate vota în baza unui act de identitate valid.

Un bărbat a sesizat faptul că o persoană transportă cu un autoturism persoane în vârstă la secţia de votare din Balta Sărată. Cele sesizate nu s-au confirmat, iar apelantul, aflat în stare de ebrietate, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei pentru apelare nejustificată.

La Secţia de votare nr.51 din Reşiţa, personalul de pază a fost sesizat cu privire la faptul că preşedintele secţiei de votare a descoperit mai multe buletine de vot asupra unui membru al biroului secţiei. Echipa de cercetare deplasată la secţie a constatat că mai multe buletine de vot neştampilate se aflau pe masă, sub documentele personale ale acestui membru din cadrul secţiei de votare. Poliţiştii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt de documente electorale.

Cinci persoane arestate preventiv aflate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi-au exercitat dreptul de vot în cursul dimineţii, prin intermediul urnei speciale. Alte evenimente de tulburare a liniştii şi siguranţei publice sau a cursului procesului de votare nu s-au înregistrat.

Adaugă comentariu