Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă nu aţi plecat încă în concediu, şi aveţi ceva bani de cheltuit, acum este momentul cumpărăturilor la preţ redus.

În plin sezon estival, mai multe magazine din Reşiţa afişează reduceri de preţ de până la 70%, spre bucuria domnişoarelor care, la începutul verii, plăteau pe o rochie chiar şi 120 de lei, în condiţiile în care, acum, acelaşi produs poate fi achiziţionat cu numai 60 de lei. Promoţiile sunt gustate din plin de reşiţeni, dovada stând în rafturile aproape goale ale magazinelor de profil.

Lucrurile de bună calitate sunt cele mai căutate, şi tot ele se vând şi cel mai repede, în unele cazuri pe umeraşe găsindu-se doar mărimi mari, XS, XL şi XXL. Şi cum mulţi reşiţeni abia acum îşi fac bagajele pentru concediu, cele mai „vânate” articole vestimentare sunt cele de sezon.

Potrivit comercianţilor, fie că vorbim de femei sau de bărbaţi, cel mai bine se vând tricourile, multe dintre ele la numai 19,99 lei, pantalonii scurţi, cu preţuri ce nu depăşesc 35 de lei, şi papucii de vară, cei mai ieftini regăsindu-se pe rafturi şi la preţul de 25 de lei. Mai mult ne costă încălţămintea din piele, însă promoţiile oferite de producători sunt atât de mari încât, în unele cazuri, cumpărătorul nu plăteşte mai mult de 60 – 70 de lei pe perechea de sandale sau saboţi.

Pe lângă astfel de reduceri, în unele magazine din municipiu găsim oferte de genul cumperi un produs, iar pentru cel de-al doilea plăteşti doar jumătate din preţ, dar şi oferte precum cumperi un produs şi primeşti două. O altă variantă de reducere promovată de magazine este cea cunoscută ca fiind „2 plus 1 gratis”, adică la două produse cumpărate, cel de-al treilea este gratuit. Cu astfel de reduceri şi oferte, nu e de mirare că magazinele sunt pline de clienţi. Dintre aceştia, puţini sunt cei care pleacă din magazine cu mâna goală, spun comercianţii.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu