Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Guvernul României a emis un act normativ care reduce la 9% taxa pe valoare adăugată la serviciile de cazare cu masă, de la cazare cu demipensiune la all-inclusive.

Totuşi, operatorii de turism sunt sceptici în ceea ce priveşte reducerea de preţ la pachetul de servicii de profil la achiziţionare.

„Introducerea noii cote reprezintă în primul rând intrarea în normalitate, pentru că existau diferenţe între cazare şi masă pe acest segment, ceea ce ducea la probleme şi de-o parte şi de alta, mai ales la calculul unui pachet. Pe de altă parte, deşi ar trebui ca preţul final să scadă, mai rămâne de văzut ce hotărâsc hotelierii. Însă, deşi practică preţuri destul de mari, administratorii unităţilor de cazare de la noi, lasă de dorit la calitatea serviciilor. E mai puţin importantă scăderea TVA când vorbim de turismul românesc şi, părerea mea este că această măsură nu va creşte simţitor numărul de turişti care să aleagă concedii în ţară. Însă o creştere s-ar putea petrece atunci când românii vor înţelege importanţa agrementului şi a calităţii – lucruri hotărâtoare pentru turism“, ne-a declarat Daniel Laţcu, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.