Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doar o treime dintre cei care au dorit un permis de conducere au intrat la examenul practic.

Pe parcursul anului trecut, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului a organizat examene pentru obţinerea permiselor de conducere, în condiţiile legii, programând la examinare 15.466 de candidaţi.

Dintre aceştia, doar 10.990 au fost examinaţi la proba teoretică şi, pentru că nu au reuşit să treacă de ea, doar puţin peste jumătate (5.894) au fost examinaţi la proba practică. Un record absolut a fost atins în anul 2013 în ceea ce priveşte numărul de permise de conducere preschimbate, cum era de așteptat, din cauza noilor reglementări legale ce au intrat în vigoare la începutul anului trecut. Astfel, pentru a scăpa de vizita medicală, o mare parte dintre cei 12.305 de posesori de vehicule au decis să-şi preschimbe actul înainte de termen.

Timp de 12 luni, în Caraş-Severin au fost înmatriculate 8.363 de autovehicule, cifre similare cu datele anilor precedenţi. Totodată, 5.228 de posesori de vehicule cărăşeni şi le-au radiat din circulaţie. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Caraş-Severin a emis, pe perioada anului 2013 7.953 de autorizaţii provizorii. În ceea ce priveşte domeniul propriu de competenţă, au fost efectuate un număr de 923 verificări şi identificări în bazele de date informatizate şi cele manuale şi au fost primite şi soluţionate 68 de cereri şi petiţii.

Flavius Rotariu