Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta este considerentul pentru care municipalitatea a chemat la masa dialogului, nu de puţine ori, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi locatari.

În afara proiectelor care deja au fost finalizate, municipalitatea de pe Bârzava are o serie de proiecte aflate în derulare la finele anului 2013, multe dintre ele derulate cu parteneri sârbi. Totuşi, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, printre cele mai importante se numără şi cele care vizează reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe.

„Aş vrea să mă refer în special la proiectele aflate în implementare, cele două proiecte transfrontaliere, cu Kikinda, respectiv Lugoj şi Veliko Gradişte, ce au avut ca obiectiv emiterea unui ghid turistic în 400 de exemplare şi 20 de infochioşcuri ce sunt în faza de montare; la cel cu Lugoj şi Veliko Gradişte, organizarea celor două evenimente, festivalul folcloric de Zilele Reşiţei şi Zilele Recoltei, dar cea mai importantă achiziţie a fost scena, ce va degreva bugetul local de cheltuieli în anii următori, a declarat Titiana Cătană, directorul tehnic al municipalităţii reşiţene. Suntem în precontractare cu al treilea proiect transfrontalier pe IPA, tot cu Kikinda, pentru modernizarea sistemului de alarmare şi prevenire situaţii de urgenţă, şi dotarea cu utilaje specifice situaţiilor de urgenţă. Dar cele mai importante proiecte depuse spre finanţare sunt cele de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, pe POR, pentru cele trei blocuri de pe I.L. Caragiale, 18, 19 şi 20, şi un centru naţional de informare şi promovare turistică. Sunt, bineînţeles, şi alte două proiecte mai mici, pentru formare profesională. Aş mai vrea să mai fac cunoscut că se lucrează la strategia de dezvoltare a municipiului, ce este în fază de finalizare şi va fi supusă spre consultare. (…) Aş mai vrea să menţionez lucrările de reparaţii la Învăţământ, care au fost în sumă de 3.250.000 de lei, achiziţionate şi realizate în proporţie de 92%”.

Antoniu Mocanu