Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În răfuiala dintre primărie şi operator, singurii care-şi numără cucuiele sunt reşiţenii proaspăt angajaţi.Disputa parcărilor cu plată, administrate privat, continuă să ne fie adusă în atenţie de către cititorii noştri, pe zi ce trece mai nedumeriţi de informările uneori contradictorii asupra subiectului, venite din partea oficialilor. Unul dintre reşiţeni chiar ne-a spus că el este „singurul fraier“ care şi-a plătit abonamentul de parcare, de pe toată strada pe care locuieşte. De fapt, a plătit parcarea începând cu luna februarie, ceva mai mult de 130 de lei, pentru că pe întregul an l-ar fi costat 150 de lei.

„Ce se va întâmpla când primăria va scăpa de operatorul ăsta? Cine-mi va da banii înapoi? Sau voi rămâne singurul fraier de pe stradă care a plătit fără rost parcarea?“ Potrivit primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, data de 1 martie reprezintă termenul fixat pentru procedura de conciliere dintre municipalitate şi operatorul privat, dar dacă soluţia nu va fi una mulţumitoare, se va continua cu un proces intentat de primărie.

Însă, până una-alta, operatorul privat îşi derulează activitatea aşa cum a căzut la înţelegere cu municipalitatea. Ce ne-au comunicat cei de la parcări? Faptul că, deşi primăria reproşează operatorului că n-a încheiat înţelegeri cu Poliţia Locală, potrivit contractului, tocmai primăria ar fi trebuit să încheie un protocol, nicidecum operatorul privat. Aceştia spun că, deşi primăria avea obligaţia să nu-i tulbure în exercitarea drepturilor ce le revin potrivit concesiunii, „a încălcat grav prevederile contractuale“.

Nemulţumirile şi frustrările oamenilor s-au spart însă în capul simplilor angajaţi ai operatorului privat. Într-una din zilele trecute, la orele amiezii, unul dintre inspectorii de parcare care filma vehicule în zona Pieţei Reşiţa Sud, pe strada Păcii, a fost lovit şi înjurat de către un reşiţean care zicea că primarul i-ar fi spus că activităţile de filmare a maşinilor sunt interzise şi chiar că ar intenţiona să rezilieze contractul de concesiune…

Antoniu Mocanu