Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii învaţă să protejeze biodiversitatea şi îşi petrec vacanţa într-un mod interactiv.

Asociaţia Altitudine Filiala Banat organizează în perioada 3-7 iulie 2014, tabăra Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. 35 de elevi de la opt şcoli din preajma Munţilor Ţarcu sunt aşteptaţi în această săptămână în Poiana Mărului, unde vor participa la lecţii despre natură, jocuri şi excursii pe traseele turistice. Această tabără este organizată în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu.

Partenerii implicaţi în implementarea acestui proiect sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Ocolul Silvic Oţelu Roşu, Primăria Turnu Ruieni, Asociaţia Bio-Team şi cele opt şcoli din localităţile Teregova, Rusca Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Zăvoi, Măru, Turnu Ruieni şi Borlova. Elevii vor partipa la amenajarea unei poteci tematice care să constituie o alternativă de petrecere a timpului pentru turiştii care vin în Poiana Mărului.

Această tabără continuă seria taberelor Ranger Junior începută în 2012, prin care mai multe grupuri de elevi s-au format deja în spiritul protejării valorilor naturale din zona în care locuiesc, şi la rândul lor au devenit tineri ambasadori ai naturii în cadrul şcolilor şi comunităţilor din care provin. Pentru al doilea an consecutiv, câte doi Rangeri Juniori însoţiţi de un adult vor participa la o tabără internaţională a Rangerilor Juniori în Parcul Naţional Krkonose în Cehia.

FR

Adaugă comentariu