Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Penultima „dublă“ a C.N. de Automobilism Viteză în Coastă, aşteptată cu mare interes.În cursul acestei zile, piloţii reşiţeni Lucien Hora şi Christian Nistoran vor pleca spre Rânca, judeţul Gorj, pentru a participa, la sfârşitul săptămânii, la etapele a XIII-a şi a XIV-a ale Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă, ce se vor derula sub titulatura de „Cupa Pandurii Gorj 2011“.

Deşi sunt lideri în mai toate clasamentele, înaintea acestor curse, aceştia nu vor fi scutiţi de emoţii. În special Christian Nistoran, care a pierdut teren după incidentul de la Baia Mare, când a ieşit în decor şi a abandonat, permiţându-i lui Cătălin Cismaru, principalul său adversar la Grupa N, să se apropie la doar trei puncte. Oricum, el are deja asigurat titlul naţional la Categoria Juniori.

Dar, sperăm că experienţa de pe Dealul Gutâi i-a prins bine şi că, după cele două etape de la Rânca, îşi va consolida poziţia de lider la Grupa N şi treapta a III-a a podiumului la Open. De remarcat faptul că echipa de mecanici a reuşit să-i refacă maşina în timp record, deşi a fost serios avariată la Baia Mare, în etapa a XII-a.

Altfel stau lucrurile în cazul lui Lucien Hora. În sensul că va lua startul ceva mai liniştit, sub protecţia celor 30 de puncte avans, pe care le are faţă de Paul Andronic. Astfel că două victorii la Rânca i-ar asigura un nou titlu de campion naţional absolut. Şi, automat încă un „aur“ la Grupa D.

„Plecăm la Rânca, aşa cum mergem la fiecare cursă, ne-a declarat Lucien Hora. Adică să câştigăm. Că de aceea concurăm, să câştigăm, ca şi adversarii noştri. Pentru Nistoran va fi mai greu. Va avea bătălii mari. Dar avem încredere în el. În ce mă priveşte, voi alerga pentru punctele de care am nevoie. Deci voi încerca să fac două curse tactice. Traseul este unul foarte bun, asfaltul la fel. Deci, dacă totul va fi în regulă şi vom avea parte şi de o vreme bună, sperăm să ne bucurăm la finalul etapelor de la Rânca“.

Marius Moraru

Adaugă comentariu