Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Guvernul a modificat hotărârea privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investițiile IMM-urilor.

Principala modificare se referă la introducerea unor punctaje pentru proiecte care vor fi depuse. Inițial, s-a aplicat principiul primul venit – primul servit, sistem ce a creat probleme în luna august, iar procedura a fost anulată. Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a spus că, în urma modificării, înregistrările se vor face online, pe formulare tip, iar punctajul întrunit de fiecare proiect va fi calculat pe baza unor criterii precise.

„Punctajele sunt date pentru IMM-uri ce operează în domeniul industriei prelucrătoare, după care învăţământ-cercetare și celelalte servicii pe locul al treilea în grila de punctaj”, a precizat Grapini. După ce se face înregistrarea, timp de 60 de zile, firmele au timp să depună dosarul în teritoriu, la oficiile pentru IMM-uri.

Banii vor fi alocaţi în ordinea descrescătoare a punctajului. Punctajul minim pentru care poate fi finanțat este 60 de puncte din 100. Cei care angajează tineri până în 25 de ani vor primi punctaje suplimentare la departajare. Grila de punctaj va lua în considerare și mediul – rural sau urban. Întreprinderile din mediul rural vor primi punctaj superior. De asemenea, micro-întreprinderile vor primi punctaje mai mari faţă de întreprinderile mici și cele mijlocii.

Adaugă comentariu