Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA –  De aproximativ o lună de zile, peste 20 de pensiuni bănăţene au ales promovarea online.

În cadrul unui proiect al FNTM implementat de către Asociaţia Naţională de Turism Rural Economic şi Cultural (ANTREC) Banat, a fost lansat un portal de turism, prin intermediul căruia investitorii în turismul bănăţean îşi pot promova gratuit afacerea şi pot ajunge cu informaţiile alese de ei direct la cei interesaţi.

„Este un interes major, dar majoritatea cred că promovarea este contra cost. Administrarea contului, promovarea pensiunii pe portal şi intrarea în comunitatea respectivă sunt gratuite. Este gratuit pentru toţi administratorii de pensiuni din ţară, chiar dacă aceştia nu sunt beneficiari ai proiectului sau membri ANTREC. Ne dorim ca acest portal să devină, la finalul proiectului, cel mai mare şi cel mai vizitat din ţară. Bănăţenii s-au dovedit oarecum reticienţi, dar primii 20 de administratori de pensiuni au făcut pasul spre promovare şi acum îşi administrează singuri informaţiile, fotografiile şi ceea ce apare pe site“, a precizat Adriana Laţcu, preşedintele ANTREC Banat.

În plus, portalul va conţine informaţii despre evenimente, ştiri locale de turism, obiective turistice sau acte normative ce ţin de această activitate.

Flavius Rotariu