Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Probele de competenţe la limba română şi maternă s-au încheiat cu succes în Caraş-Severin. Din totalul de 2.472 de candidaţi prezenţi la examenul de Evaluarea a Competenţelor la Limba şi lieteratura română, toţi au promovat cu punctaje bune.

De asemenea, la probele destinate elevilor care au susţinut Bacalaureatul în limba maternă, nici un candidat din cei înscrişi iniţial nu a absentat. Mai mult, toţi au promovat cu un nivel „Mediu“, „Avansat“ şi chiar „Experimentat“.

Începând de luni, 17 iunie, până vineri, 21 iunie, absolvenţii de liceu îşi testează competenţele digitale. Ultima probă de competenţe, examenul la o limbă străină, este programată pentru perioada 25-28 iunie, iar prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va debuta pe 1 iulie. Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor da la Bacalaureat subiecte diferite la probele scrise în funcţie de profilul urmat la liceu.

Subiectele pentru probele scrise vor fi în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de Bacalaureat. De asemenea, subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare. Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Tinerii vor fi puşi câte unul în bancă.

Lavinia Predescu

tabel

 

1 Comment

  1. Cand scrieti un articol mai si documentati-va!
    In primul rand, la aceasta proba, nu se pune problema de a promova sau nu, pentru ca nu exista un barem minim de indeplinit,
    In al doilea rand, elevii nu pot primi decat cele trei niveluri: mediu, avansat si experimentat deci, nu este nimic deosebit ca au fost evaluati astfel.
    De asemenea, anul acesta nu este nimic nou la bacalaureat, deci afirmatia:”Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor da la Bacalaureat subiecte diferite la probele scrise în funcţie de profilul urmat la liceu” s-ar putea inlocui cu sintagma ”Nimic nou sub soare!”.
    Si, daca tot vorbiti de limba romana, nu o mai chinuiti si voi: ”Tinerii vor fi puşi câte unul în bancă”, parca verbul ”a pune” se foloseste in alt context si, mai bine, lasati-i pe elevi sa fie ”asezati” in banci. In rest, sa auzim de bine!

Adaugă comentariu