Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Reuniți într-o ședință de îndată, aleșii locali din Caransebeș nu au căzut de acord asupra proiectului inițiat de primarul Felix Borcean, privind proiectele finanțate de la bugetul local pe Legea 350.

Grupul liberal a acuzat faptul că procedura publicată în Monitorul Oficial nu a fost respectată, în timp ce primarul Felix Borcean și social-democrații au susținut contrariul. La vot, proiectul respectiv a căzut. S-au abținut atât liberalii, cât și social-democratul Valentin Dascălu, care a spus că „din 250 de mii, dăm 170 la Biserică, chiar nu vrem să facem nimic în oraș? Mă abțin la vot, e o sumă destul de mare pentru biserică și pentru altele nu dăm nimic. De la 170 de mii, le-am dat 95 de mii, mai mult de o treime din ce e alocat”.

Urmează acum ca procedura să fie reluată, ceea ce înseamnă însă ca unele proiecte depuse în termenul inițial să nu mai poată fi finanțate, fapt remarcat după ședință și de primarul Borcean. Acesta a spus însă că trebuie ca banul public să meargă în direcția corectă. „Această întârziere nu face decât să pericliteze derularea anumitor proiecte. Nu cred că ar fi afectat cu nimic, deși procedura din Monitorul Oficial prevedea ca până în 31 mai comisia trebuia să dezbată aceste proiecte, eu schimbând comisia, am reanalizat proiectele (după data de 31 mai – N.R.) și am constatat unele inadvertențe, era de datoria mea ca ordonator de credite să fiu convins că banul public se duce în direcția corectă. Spre exemplu, am considerat că nu este vitală pentru Caransebeș renovarea fațadei unei case parohiale. Alt exemplu, elevii de la << Traian Doda>> au venit cu un proiect care se întindea pe 2 ani, nu a trecut, pot reveni cu el să se încadreze în anul acesta fiscal. Apoi, proiectul Episcopiei, de amenajare a curții interioare, dar curtea este deja amenajată, adică se cer bani pentru o lucrare deja executată. Nu mi se pare normal ca din bugetul local cel mai mare calup pe Legea 350 să fie acordat bisericilor, de orice fel ar fi ele. Nu aș vrea să comentez mai mult”, a spus edilul Caransebeșului.

Așa cum spuneam, procedura va fi reluată, proiectele urmând să fie depuse la Primăria Caransebeș până în 24 iunie.

Adaugă comentariu