Caraş-Severin, Romania

VĂRĂDIA – După alimentarea cu apă a localităţii Vărădia, primarul doreşte extinderea reţelei până în satul Mercina.

Până ce noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 nu va fi lansat, Primăria Vărădia nu-şi face prea multe planuri. Şi nici nu ar avea cum altfel, de vreme ce primarul Dănuţ Muşa îşi pune toată speranţa în fondurile comunitare, atrase prin acest program.

„Nu avem mulţi bani. De la Consiliul Judeţean nu am primit nimic. Noroc cu veniturile proprii, ce nu depăşesc însă 400.000 de lei. Facem şi noi ce putem. Am pavat, nu demult, curtea şcolii, şi am alocat şi bani pentru această unitate, care a fost reabilitată printr-un proiect al Băncii Europene de Investiţii, iar contribuţia noastră a fost de 200.000 de lei. Acum, unitatea arată foarte bine, iar elevii au toate condiţiile pentru desfăşurarea orelor de curs”, ne-a explicat primarul.

Dănuţ Muşa s-a arătat nemulţumit de faptul că deşi au trecut aproape doi ani de când proiectul pentru alimentarea cu apă a satului Mercina a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, nu a primit nici un răspuns în privinţa finanţării sale. „Nu ştiu care este situaţia proiectului, însă, oricum, în această perioadă finanţările guvernamentale sunt blocate. În sertar avem un proiect pentru realizarea sistemului de canalizare în cele două localităţi, însă aşteptăm lansarea noului PNDR, pentru a vedea sumele alocate mediului rural. Până atunci, batem pasul pe loc, căci nu avem alţi bani”, a concluzionat primarul din Vărădia.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

  1. Gheorghe Berdean Reply

    Despre ce alimentare cu apa vorbeste primarul pentru ca in centrul de comuna nu este legat la sistemul de alimentare nici un gospodar in afara de el(primar) si de Cahnita care are un hotel restaurant construit la Varadia pe dealul Chiliilor. cred ca alimentarea cu apa s-a facut doar pentru cei doi. Cind se solicita bransarea la retea ni se comunica ca apa nu este potabila. Atunci de ce s-au mai investit niste bani.Si cine plateste pentru cei 2 ani de cind e gata investitia si nu e folosita?

Adaugă comentariu