Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru sfârşitul acestei săptămâni au fost programate Zilele urbei precum şi Ruga Bănăţeană, evenimente ce se vor derula timp de trei zile, în zona cuprinsă între intersecţia de la Mol şi cea dintre Bulevardele Republicii şi Muncii cu strada Făgăraşului, respectiv în cartierul Câlnic. Trebuie spus că, pentru derularea acţiunilor, municipalitatea a luat măsura închiderii circulaţiei în zonă.

Evenimentul debutează vineri, 28 iunie, cu Festivalul Folcloric derulat în cadrul proiectului „Nestemate ale tezaurului folcloric românesc şi sârbesc – Păstrarea şi promovarea tradiţiilor culturale în Reşiţa, Lugoj şi Veliko Gradişte”, al cărui program are următoarele repere:
– Parada Portului Popular pe traseul Cinematograf Dacia – Renk (la ora 17.00);
– Imi Gaşpar;
– Corul „Lira” al Primăriei Municipiului Reşiţa;
– Formaţia „Karasevska Zora” – Uniunea Croaţilor din România (17:45-18:00);
– Ansamblul de dansuri populare germane „Enzian”;
– Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Bârzava” – solistele Ana Cega şi Andreea Stoicănescu;
– Ansamblul „Vlastimir Pavlovici Tarevac” – Veliko Gradişte
– Cuvant deschidere, brâu bănăţean;
– Ansamblul Folcloric „Lugojana” al Casei de Cultură a municipiului Lugoj – solişti Larisa Lungu şi Andreea Dragoman;
– Maria Milu;
– Adriana Curtu;
– Zonele Oletenia şi Muntenia – Emilia Dorobanţiu
– Zona Bihor – Daniela Dudaş
– Zona Moldova – Alexandru Brădăţan
– Ansamblul „Timişul” – soliştii Dumitru Stoicănescu şi Carmen Popovici Dumbravă;
– Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” – soliştii Daniel Rosalim şi Alina Bicu.
Pentru programul zilei de sâmbătă, 29 iunie, care debutează la ora 19.00, îşi dau concursul:
– Fely Donose;
– Andi Band;
– Inside;
– Cristi Iakab & The Road Band;
– Phaser;
– Stela Enache;
Antonia.
Pe programul zilei de duminică, 30 iunie, ce debutează la ora 18.00, figurează:
– Orchestra condusă de Rică Vulpe – instrumental;
– Camelia Bojin Ceocu;
– Ansamblul de muzică şi dansuri populare ” Bârzava” al Primăriei Municipiului Reşiţa;
– Premierea asociaţiilor de proprietari, a elevilor, studenţilor şi sportivilor, dar şi a diferitelor personalităţi culturale;
– Dumitru Teleagă;
– Nicu Novac;
– Petrică Miulescu Irimică;
– Ansamblul de dansuri sârbeşti „Mladost” al Uniunii Sârbilor din România;
– Dragana Mircovic.
Ruga în cartierul reşiţean Câlnic se derulează timp de două zile, respectiv în 29 şi 30 iunie. În ambele zile programul debutează la ora 19.00 şi cuprinde următoarele repere: în 29 iunie – Nicu Novac şi formaţia, iar în 30 iunie – Dumitru Teleagă şi formaţia (Maria Tiran).
În ceea ce priveşte restricţiile de circulaţie, din data de 26 iunie, de la ora 8.00, până în 2 iulie, la ora 8.00, accesul vehiculelor va fi interzis pe Bulevardul Republicii, între intersecţia Mol şi cea dintre Bulevardele Republicii şi Muncii cu strada Făgăraşului.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, pe Bulevardul Muncii, între sensul giratoriu de la Kaufland şi Calea Timişoarei, se instituie sens unic, din direcţia Calea Timişoarei spre Bulevardul Muncii.

În privinţa transportului public local de călători, în perioada amintită: traseul Intim – Moniom va fi deviat pe Calea Timişoarei; traseul Mopar – Marginea va prelua călătorii de la Mopar, până la Kaufland, de unde vor fi preluaţi de traseul principal; traseul Mol – Piaţa Republcii – Marginea se va desfăşura cu întoarcere la Kaufland (staţionare în alveolă şi întoarcere în sensul giratoriu).

Antoniu Mocanu

14 Comments

 1. Orice ruga s-au manifestare ,comemorare se tine in centrul civic al orasului s-au comunei si nu la mama dracului ,incurcind si circulatia rutiera si mersul autobuzelor din prea mare zel de a pastra intacte dalele din centrul civic care acum s-au si epuizat nemaiavind cu ce o inlocui ! De astfel arata foarte bine petrecerea in fata unei uzine capitalist falimentat cu geamurile sparte si mizerie cu parcul de la Prescom cu autobuzele si tramvaiele taiate cam la asta se rezuma frumoasa si viitoarea metropola Resita .

 2. Cand tiganii fac nunta in mijlocul drumului,ne scandalizam si pe buna dreptate ! Daca primaria face ceva echivalent,e OK ! Cred ca putem intra in cartea recordurilor ca singurul oras care nu poate organiza nicio manifestare in centrul orasului ptr.ca se sparg dalele ! Si astea recent puse ! Pe portiunea din fata primariei nu au fost scoase dalele vechi,deci exista o baza solida,ar fi chiar asa de scump ca macar acolo sa fie schimbate dalele lui Videanu in loc sa ne batem capul cum sa cumparam funicularul de la Barbalata !?

  • nu dalele sunt motivul, ci linistea VIP-urilor!!!!, iar funicularul eu l-as transforma in telegondola, telecabina… , nu neaparat ca la Mamaia, vezi de exemplu Piatra Neamt…dar ce sa vedem mizerii, lucruri incepute si neterminate, uzine puse pe linie moarta, domnilor industria resiteana este istorie! Pacat, Resita plange…

  • Ce vedeta este Imi Gaspar? In afara de a ne plictisi pe unde radio nu stiu sa aiba si alt har!Apropos, cu cat se vor plati vedetele? Ca din banii cui, stiu!

 3. Anul asta vom petrece pe un fost cimitir al calnicenilor ce a fost pe vremuri cam de pe unde-i piata de masini si pana la uzina, dar mai interesant va fi sa vedem cum se vor frige micii si cum vor exploda artificiile cu statia GPL si benzinaria MOL alaturi…Va fi interesant sa auzim si cum se va ingana muzica de la Resita cu cea de la Calnic, ca-s la nici 1 km una de alta…Pacat si de saracii pomisori ce s-au prins in zona, nu stiu cati din ei vor mai ramane in picioare…

  • Ar mai fi un aspect la care nu cred ca s-au gandit organizatorii…Vor face fata geamurile uzinei la vibratiile foarte puternice ale difuzoarelor? Sper sa n-avem parte de accidente…Atentie mare şi pe drumul pe langa Barzava ce face legatura intre Kaufland si piata de masini! Desi e sens unic, nu respecta nimeni acest lucru, se circula in ambele sensuri!

 4. deci zilele resitei se tin la calnic!?!?! interesant!!! oare asa vrea primaria sa se faca infratirea cu populatia majoritara colorata, sa nu le zic tigani ca ma amendeaza, din calnic. a fost un dezastru pe pista de atletism, dar o sa fie o catastrofa in aceea zona; sau poate asta este o metoda de a proteja faimoasele placi de „marmura” din centrul resitei. ar fi necesar sa fim inscrisi in cartea recordurilor pentru performanta aceasta de a tine zilele resitei in alta parte decat in centrul civic al orasului cum fac toate orasele care se respecta.

 5. Felicit primarul Stepanescu pentru organizarea acestei rugi Resitene! Chiar resitenii merita cu asa nume,Dragana, Antonia, nume de cantereti din diferite zone ale Romaniei.
  In mai multe orase din tara ruga si alte evenimente se tin in aceeasi maniera.Cum sa tii o ruga in cetru intre atatea blocuri???Locul acesta intre Kaufland si Mol este f f bun…este aerisit,cai de acces,spatiu mai mare.Da, chiar daca se tine in fata acestei unzine”comuniste” cum zic unii, ea este un simbol al resitei si trebuie sa le multumim acelor oameni care au tinut Resita in spate.
  Nu primarul Stepanescu a distrus centrul resitei!!! Stim cu totii cine!NU Stepanescu a falimentat prescomul
  Sunt convins ca Resitenii, Carasenii si chiar locuitori din timis vor veni la ruga Resitei.Va fi un spectacol extraordinar cu atatia artisti de valoare.
  De ce fostele administratii nu au facut mai nimic pt Resita???De ce nu au accesat fonduri europene, asa cum s a facut acum pentru cumpararea acestei scene!?

  • Tovarase Flavius nu mai ridica in slavi puterile partidelor, foste actuale sau viitoare, precum si cei care au fost, sunt si vor venii la putere. Ptr Resita nu va face nimeni nimik….inca nu te-ai obisnuit cu ideea ca la Caransebes se creaza locuri noi de munca? si aici parcul industrial moare gol!….hai nu fi naiv, ca esti la o varsta la care ar trebui sa judeci.Nu organizarea unui spectacol cu cantareti de valoare caracterizeza bunul mers al unei „metropole”..nu numarul ridicat de litri de bere sau miile de mici si carnaciori vanduti la asemenea ocazii…mai gandestete cand faci afirmatii gratuite…provoci oarecum sila altora…si cu siguranta incepi sa sughiti….

 6. ce penibil! cine esti tu o consiliera a lui Stepanescu ? a terminat cu tine? si acum ai inceput sa lauzi haiducul din banat pentru faptele glorioase infaptuite de cel care f .. tot ce are 2 picioare in resita ? (atentie posesorii de gaini!). stim cu totii ca a invitat cantaretele mai tinere .. ase vedea Antonia… in speranta ca mai prinde ceva. Ce este trist, este faptul ca dorintele perverse si jalnice ale primarului si chiar salariile lingailor care scriu comentarii pozitive despre acest primatsunt platite din banii resitenilor.

Adaugă comentariu