Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Situaţia siguranţei elevilor, a pregătirii sistemului educaţional pentru un nou an, situaţia şcolilor fără autorizaţii sanitare sau de securitate la incendiu, a celor fără apă curentă şi cu toaleta în curte, toate au fost discutate de factorii responsabili cărășeni departe de ochii publicului.

Deşi clopoţelul sună peste aproximativ o lună, Instituţia Prefectului a convocat o şedinţă de analiză privind modul în care este asigurată protecţia unităţilor de învăţământ şi pregătirea corespunzătoare a anului şcolar 2019-2020. Întrunirea s-a derulat sub cupola Palatului Copiilor şi al Elevilor (sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean), iar la eveniment au participat, alături de prefectul Matei Lupu, şi reprezentanţi Consiliului Judeţean, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Protecţiei Consumatorului, care au discutat cu directorii şcolilor diferite aspecte vizavi de începutul noului an şcolar.

Potrivit Instituţiei Prefectului, s-a discutat problema autorizării sanitare de funcţionare şi a celei de securitate la incendiu, fiind pusă pe tapet şi situaţia şcolilor fără apă curentă, care încă au grupurile sanitare în curte. A fost abordată şi problema siguranţei în şcoli, a „bullyng-ului“, cea a conflictelor din curtea şcolilor şi a lipsei sistemelor de supraveghere video sau a pazei din şcoli.

S-a discutat despre stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar, despre programa şcolară şi măsura în care şcolile s-au adaptat nevoilor locale (şcoală duală, învăţământ profesional şi tehnic), despre asigurarea cu cadre didactice specializate, despre starea microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor şi despre stabilirea unor comisii mixte pentru verificarea unităţilor de învăţământ. Având în vedere varietatea şi seriozitatea problemelor analizate, ne miră totuşi faptul că întâlnirea s-a derulat cu uşile închise…

A.M.

Adaugă comentariu