Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu doar şoferii au fost sancţionaţi de oamenii legii, ci şi pietonii sau bicicliştii.„Principalele cauze generatoare, în perioada analizată, sunt nerespectarea regimului legal de viteză şi neadaptarea acesteia la condiţiile de drum (19 accidente). Pe locul al doilea se înregistrează indisciplina pietonală (traversare neregulamentară sau pietoni pe partea carosabilă), adică cinci accidente. A treia cauză o constituie neasigurarea la manevra de mers cu spatele după care urmează abaterile conducătorilor de biciclete şi conducerea de autovehicule fără permis“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

În această perioadă, poliţiştii rutieri au desfăşurat 624 de acţiuni, fie independent, fie în colaborare cu reprezentanţii altor instituţii ce au atribuţii în acest domeniu.

Oamenii legii au constatat 206 infracţiuni, din care 35 pentru conducerea de autovehicule de către persoane având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 46 – conducere fără permis sau cu permis necorespunzător şi 38 pentru conducerea de autovehicule neînmatriculate sau cu număr fals.

Sancţiunile contravenţionale aplicate conducătorilor auto cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere au fost pentru: efectuarea de depăşiri neregulamentare – 71; conducere sub inflenţa băuturilor alcoolice – 55; depăşirea vitezei legale – 15 şi neacordarea priorităţii pietonilor – 57. Unui număr de 208 conducători auto le-au fost retrase certificatele de înmatriculare, iar 34 au rămas fără plăcuţele de înmatriculare.

Pe lângă şoferi, şi alţi participanţi au fost sancţionaţi contravenţional, respectiv 260 de pietoni, 79 de biciclişti, 11 motociclişti şi 23 de conducători de vehicule cu tracţiune animală.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu