Caraş-Severin, Romania

Din fericire, reprezentanţii unei cunoscute clinici private din România au trimis o scrisoare prin care şi-au manifestat intenţia de a deschide aici un spital privat, chiar în clădirea fostului spital. Răspunsul autorităţilor locale fiind unul favorabil, oamenii au venit în câteva zile şi au vizitat clădirea.

Intenţia de a face funcţionabilă aici o unitate sanitară este serioasă din moment ce la finele săptămânii trecute a fost semnat contractul de asociere între Primăria Anina şi respectiva clinică.

„Acum urmează să fie făcute demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea numărului de paturi, pentru obţinerea avizelor şi licenţelor necesare, apoi încheierea unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. În funcţie de numărul de paturi, vedem care parte a clădirii va deveni spital, deoarece într-o altă parte va funcţiona şi azilul de bătâni, clădirea fiind foarte mare“, ne-a spus viceprimarul Aninei, Nicolae Radu.

Conform contractului, primăria va asigura clădirea şi plata utilităţilor, iar clinica privată se ocupă cu dotările şi personalul medical. Din spusele viceprimarului, la Anina va funcţiona un spital cu dotări ultramoderne, cu unii dintre cei mai buni medici specialişti, astfel încât aici să fie realizat un act medical la cele mai înalte standarde de calitate.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu