Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De miercuri, 8 ianuarie, se pot achita dările locale, iar reşiţenii conştiincioşi pot beneficia de o reducere de 10%.

Urbea, proaspăt ieşită de sub semnul Lunii Cadourilor, îşi cheamă reşiţenii, cu buzunarele cârpite de cheltuiala sărbătorilor, la achitat birul local. Astăzi, 8 ianuarie, este prima zi în care cetăţenii conştiincioşi, care mai au ceva prin punguţa familiei, sunt aşteptaţi la ghişeele Serviciului Public de Impozite şi Taxe, pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale.

Ghişeele celor două casierii ale serviciului specializat din cadrul Primăriei Reşiţa vor fi deschise în fiecare zi lucrătoare, programul de funcţionare fiind de luni până joi, între orele 8.00 şi 15.30, cu unele excepţii, iar vineri, între orele 8.00 şi 13.30. Este vorba despre casieriile din Corpul II al primăriei, din spatele palatului administrativ municipal, respectiv cea din corpul IV, de la parterul blocului cu numărul 18 de pe Bulevardul Republicii. Excepţiile de la program sunt în zilele de miercuri, când ghişeele casieriei din corpul II al primăriei au program prelungit până la ora 17.30, respectiv joi, când ghişeele din corpul IV funcţionează tot până la 17.30.

Chiar dacă autorităţile au nevoie de contribuţia şi susţinerea cetăţenilor, nu este necesară sau obligatorie achitarea taxelor şi impozitelor din prima zi, pentru a evita aglomeraţia. Totuşi, reşiţenii care îşi achită integral impozitul aferent anului 2014 până la sfârşitul lunii martie, pot beneficia de o reducere a acestuia, valoarea bonificaţiei fiind de 10 procente, după cum se arată într-un comunicat emis de către biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu