Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa şi-a reluat pregătirile la începutul acestei săptămâni, cu aceeaşi conducere tehnică, Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu. Handbalistele reşiţence, în totalitate junioare, se pregătesc deocamdată în municipiul de pe Bârzava, pentru un nou sezon competiţional.

După cum se ştie, în stagiunea precedentă, Universitatea Reşiţa a fost angrenată pe două fronturi, Campionatul Naţional de Junioare II, dar şi Divizia A de senioare.

În eşalonul doi al handbalului feminin românesc, Universitatea Reşiţa a activat ca echipă de junioare, fără drept de promovare în Liga Naţională. Prezenţa într-o competiţie adresată senioarelor a adus experienţă lotului alcătuit în exclusivitate din junioare, iar rezultatele s-au văzut în Campionatul Naţional rezervat junioarelor II, unde Universitatea Reşiţa a ajuns până în turneul semifinal, după ce în anii precedenţi nu reuşea să depăşească faza preliminară.

Nici în Divizia A formaţia reşiţeană nu s-a făcut de râs. A evoluat cu mult curaj şi chiar a adunat puncte importante, în compania unor formaţii alcătuite din senioare. Mai mult decât atât, a evitat ultima poziţie a clasamentului, pe care a terminat Universitatea Timişoara.

După un prim sezon cu aventuri în Divizia A, oficialii de la Universitatea Reşiţa se gândesc că se poate şi mai bine. Se mizează în continuare pe junioare, majoritatea de categoria a II-a, în lot fiind şi câteva sportive aflate în ultimul an de juniorat. Echipa se va înscrie în viitoarea ediţie a Diviziei A, dar ca echipă de senioare de această dată, având astfel uşa deschisă spre Liga Naţională.

Chiar dacă nu acesta va fi obiectivul echipei, ci o clasare cât mai bună în Divizia A şi omogenizarea lotului pentru următorii ani, astfel încât în scurt timp să se poată emită pretenţii de promovare. Este un proiect pe termen lung, demarat anul trecut de CS Universitatea Reşiţa, acela de reconstrucţie a echipei de handbal. Aceasta presupune multă răbdare, iar rezultatele suntem convinşi că vor apare.

Adaugă comentariu