Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Miercuri, 25 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susţinut ultimul examen din cadrul simulărilor Evaluării Naţionale, proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Pentru aceasta s-au înscris 27 de elevi cărăşeni. 14 dintre aceştia au susţinut examenul la limba germană, la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ din Reşiţa, iar 12 au optat pentru aceeaşi disciplină la Liceul „C.D. Loga“ Caransebeş. În schimb, pentru susţinerea examenului la limba maternă sârbă s-a înscris un singur elev, la Pojejena.

Elevii de clasa a VIII-a vor afla rezultatele simulărilor în data de 6 martie. Până atunci, va veni şi rândul liceenilor să îşi testeze cunoştiinţele. Pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, simularea pentru Bacalaureat este programată să înceapă pe data de 2 martie. În această zi se va da examenul scris la Limba şi literatura română.

Ulterior, în data de 3 martie se va desfăşura examenul la Limba şi literatura maternă, iar în 4 martie elevii vor susţine proba obligatorie a profilului. Ziua de 6 martie este dedicată ultimului examen din cadrul simulării Bacalaureatului din acest an, proba la alegere a profilului şi specializării. La această probă vor participa doar elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi afişate în data de 12 martie.