Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Anul viitor se anunţă unul foarte bogat în proiecte pentru administraţia locală din comuna Armeniş, prioritare fiind drumurile.

Dacă în acest an s-a lucrat intens la reabilitarea drumului comunal în satul Sub Margine, lucrări finalizate în proporţie de 80%, după cum ne-a informat primarul Cristian Vela, anul viitor pe lista lucrărilor de reabilitare a drumurilor sunt programate satele Sat Bătrân şi Feneş. Tot în 2019, edilul comunei Armeniş are în plan reabilitarea Căminului Cultural cu 937.000 de lei şi achiziţionarea unui utilaj multifuncţional pentru asigurarea serviciilor publice, adică a unui tractor. Valoarea acestuia este de 100.000 de euro.

În 2019 şi sănătatea locuitorilor din Armeniş va fi importantă. Dispensarul va fi modernizat, reabilitat şi dotat cu suma de 1.830.000 de lei, iar pentru reţeaua de canalizare şi epurare în comună, Primăria va scoate din vistierie aproximativ 5.265.000 de lei. „Proiectele sunt contractate, urmează ca în cursul anului 2019 să ne apucăm de lucrări“, a explicat Vela. Iar de lipsa fondurilor, edilul în administrarea căruia se află satele Armeniş, Feneş, Plopu, Sat Bătrân şi Sub Margine nu se poate plânge. „Am şi primit bani, am prevăzut şi de la bugetul local. De la Consiliul Judeţean am primit la începutul anului, dar şi de la Ministerul Dezvoltării“, a mai precizat primarul Cristian Vela.