Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Cele zece proiecte aprobate, unele în fază avansată, vor schimba viaţa oamenilor care locuiesc în zona montană.

Asta pentru că în afară de străzile comunale şi drumul judeţean care va face legătura cu lumea şi despre care am consemnat în altă ediţie a cotidianului nostru, primarul Nicolae Novăceascu ne-a spus că mai are şi alte proiecte care să le facă oamenilor viaţa mai uşoară: „Am semnat deja două contracte de lucrări pentru alimentare cu apă şi canalizare în comună. Proiectele se derulează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi în curând vom da ordinul de începere a lucrărilor. Pentru canalizare, valoarea proiectului este de 11 milioane de lei, iar pentru alimentarea cu apă aproximativ 13 milioane de lei. De asemenea, avem aprobat un proiect prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în valoare de 100.000 de euro pentru un teren de sport în aer liber“.

Depre terenul de sport pe care primarul Nicolae Novăcescu vrea să-l facă la Cornereva am aflat că acesta va fi un teren modern, cu tribună şi nocturnă, cu vestiare şi absolut toate dotările necesare.

Un alt proiect, pe care toată suflarea din comună abia îl aşteaptă, este modernizarea dispensarului uman din comună: „Acesta se află în faza finală de licitaţie, iar acum aşteptăm să vedem câştigătorul. Valoarea investiţiei este de aproximativ 11 milioane de lei. Noi avem la dispensar medic de familie, însă ne-am gândit să facem un centru de permanenţă la Cornereva. Îmi doresc acest lucru de când sunt primar şi deja am făcut demersurile necesare, inclusiv la Direcţia de Sănătate Publică şi la Ministerul Sănătăţii. Eu am luat legătura cu mai mulţi medici, deci vom asigura şi partea aceasta medicală, fiindcă avem nevoie de cinci medici pentru ca dispensarul să devină centru de permanenţă, cu program de la ora 16.00 până dimineaţa, exact ca la o gardă. Nădăjduiesc că lucrările vor începe în această vară, pentru ca anul viitor să fie gata, dacă nu, la sfârşitul anului“.

Gospodarul şef al comunei e însă pus pe fapte mari, fiindcă vrea să-i ajute pe tineri să se dezvolte la ei acasă. Despre alte proiecte, într-o ediţie viitoare.

 

Adaugă comentariu