Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cumulat, unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au primit 18.139.000 de lei, fiecare primind în funcţie de necesităţi.

Consilierii judeţeni s-au întâlnit vineri, 27 decembrie, în ultima şedinţă din acest an, obiectivul fiind acela de a aproba hotărârea privind repartizarea sumelor legale pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea datoriilor şi pentru susţinerea diverselor programe de dezvoltare.

„Repartizarea banilor a fost total nepolitică. Criteriile avute în vedere au vizat cuantumul datoriilor curente ale primăriilor, proiectele europene şi proiectele cu finanţare locală pe care le au. Spre surprinderea mea, sunt primării care nu au nici proiecte europene, nici finanţate din bugetul local şi nici datorii, cel puţin nu înregistrate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Cea mai mare sumă de bani, 3.800.000 de lei, a primit-o Primăria Reşiţa, urmată de cea din Caransebeş, cu 1.800.000 de lei. Banii primiţi de municipiul de pe Timiş şi Sebeş au fost contestaţi de consilierul PSD Ion Spînu, care a spus că sunt prea mulţi având în vedere că această administraţie are venituri foarte mari. La oraşe, cea mai mică sumă de bani, 500.000 de lei, a primit-o Primăria Bocşa.

La comune, Primăria Berzasca, având în vedere numărul proiectelor europene aflate în derulare, a primit 547.000 de lei, urmată de cea din Marga, cu 406.000 lei, şi Ciudanoviţa, cu 400.000 de lei. Primăriile Berzovia, Buchin, C-tin Daicoviciu, Cornereva, Iablaniţa, Măureni, Coronini şi Zăvoi nu au primit niciun ban. „Nu am putut satisface toate nevoile, însă important este faptul că se mai pot plăti din arierate”, a încheiat Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu