Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta este motivul pentru care, în 2015, Guvernul României alocă judeţului nostru bani puţini.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a prezentat situaţia sumelor de bani ce vin de la Guvern pentru lucrările de infrastructură edilitară. Este vorba de acele sume ce vin de la Executiv pentru diverse lucrări, singurele ce mai pot fi distribuite prin Consiliul Judeţean.

„Suntem în faza în care trebuie să gândim cum vom împărţi fondurile pe 2015. Vom încerca să propunem Ministerului Dezvoltării ca în acest an cele 29,5 milioane de lei să fie folosite, în special, pentru finalizarea a 15 din cele peste 100 de lucrări de infrastructură aflate în derulare. Avem 13,6 milioane lei, bani raportaţi de anul trecut pe 74 de lucrări din diverse localităţi. Anul acesta ne mai vin de la Guvern 14, 4 milioane de lei, iar 1,5 milioane de lei sunt cu destinaţie specială pentru şcoala din Lăpuşnicu Mare“, a precizat luni Sorin Frunzăverde.

Şeful judeţului a menţionat că acea sumă de 14, 4 milioane de lei ce se acordă anul acesta este consecinţa negativă a faptului că anul trecut primarii nu au cheltuit banii primiţi. „Într-adevăr, mulţi bani au venit târziu, iar primarii nu mai aveau când să organizeze licitaţii, însă sunt şi primării care au avut banii din aprilie 2014 şi nu au făcut nimic cu ei. Şi, astfel pierdem anul acesta finanţări importante“, a mai adăugat preşedintele CJ. Primăriile Berlişte, Bolvaşniţa, Cornereva, Iablaniţa şi Socol sunt printre cele care au avut bani frumoşi dar nu au cheltuit niciun leu. Cele din Reşiţa, Goruia, Marga au cheltuit câte ceva din sumele avute, însă mulţi bani au rămas necheltuiţi. Singura primărie care a cheltuit mai mult este cea din Oraviţa care, din cele 2.440.000 de lei, bani primiţi pentru toate lucrările, a utilizat 1.837.126 de lei.

Adaugă comentariu