Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea continuă exodul din clădirea Romtelecom. Episodul II rotunjeşte chiria lunară la 7.558 de lei (fără a scădea sub 1.600 de euro), la care se adaugă utilităţile.

Nu mai e un secret pentru nimeni că vechile clădiri ale Poştei au devenit un risc. Într-un târziu, municipalitatea a luat decizia să mai mute din structuri prin alte părţi, tot în chirie. Dar la Societatea Cooperativa Meşteşugărească Prestarea Reşiţa. Cauza nu este însă calitatea autodemolantă a clădirii ci… diversificarea activităţilor din subordinea şefului administrativului reşiţean. De fapt, este vorba despre episodul II al mutării.

„Având în vedere faptul că activităţile din cadrul Aparatului de specialitate al primarului s-au diversificat în ultimii ani, atât ca structuri organizatorice, cât şi ca urmare a reorganizării activităţii, am constatat că există spaţii de birouri insuficiente la anumite compartimente funcţionale. Totodată, consider că se impune ca Serviciul de elaborare şi implementare proiecte, parteneriate şi relaţii externe să îşi desfăşoare activitatea cât mai aproape de Departamentul de investiţii cu care colaborează permanent. În prezent, acest departament funcţionează în clădirea Romtelecom“, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Ioan Popa, care însă n-a participat la şedinţa în cadrul căreia consilierii i-au votat proiectul.

Documentul îşi continuă explicaţia: „Pentru eficientizarea activităţii acestui departament, dar şi pentru descongestionarea unor birouri, am considerat că este necesar a închiria câteva birouri într-un imobil situat în imediata vecinătate a Primăriei municipiului Reşiţa. În acest demers, am găsit disponibilitate la Societatea Cooperativa Meşteşugărească Prestarea Reşiţa, care deţine trei birouri în incinta imobilului situat în Reşiţa, Bulevardul Revoluţia din Decembrie nr. 1/A“.

Prin acest act, municipalitatea a consfinţit renegocierea contractului iniţial, datând din 3 ianuarie 2018, când au fost luate în chirie alte spaţii de la aceeaşi societate. Chiriile din cele două „episoade“ au fost comasate, urmând să totalizeze, lunar, 7.558 de lei, dar nu mai puţin de 1.600 de euro, la care se adaugă contravaloarea utilităţilor aferente spaţiilor cu pricina.

Şi dacă printre primii mutaţi la Prestarea s-au numărat cei de la Personal, care au „tuns“ din organigrama municipalităţii, sperăm ca angajaţii de la Proiecte să continue fie cel puţin la fel de pricepuți la „tuns“ fonduri europene.

Antoniu Mocanu

4 Comments

  1. ”…am constatat că există spaţii de birouri insuficiente la anumite compartimente funcţionale.”

    Se miră cineva? Administrația publică (locală și centrală deopotrivă) crește ca un cancer! Niciodată nu scade, doar crește – ”se diversifică”.

    • Bravo amice că bine le spui într-adevăr e un cancer iar fraierii plătesc taxe și impozite pentru clica de hoți și jepcari aciuata in primărie și Consiliul,plătiți doar atât au nevoie obrazul subțire se tine cu parai multi Faina tara păcat că r locuită

  2. Ati uitat ca Taietelu a inceput cu reduceri de personal? si atunci la fel va vaitati, ca de ce-i da afara ca e oameni buni.

    • Câte posturi au fost la preluarea mandatului și câte sunt acum? Pentru că dacă ar fi făcut întradevăr reduceri, nu văd cum de nu mai încap în spațiile avute. Spații care au tot crescut în timp, de la Primărie la blocul CEC, blocul 800, Poșta mare, în Govândari și pe unde s-au mai întins că nu mai încap. Mai un pic și hala de la Renk devine Primăria Reșița Corpul 28. Sau CJ, nu contează, tot trântori sunt. Și tot ca un cancer se întind. Fac metastaze în tot orașul.

Adaugă comentariu