Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea face un apel către cetăţeni, firme şi asociaţii să pună umărul la curăţarea oraşului.

Cu prilejul campaniei de curăţenie de primăvară, municipalitatea invită şi reşiţeanul simplu să pună umărul la muncă pentru oraş. Şi chiar dacă toaletarea neautorizată a arborilor şi arbuştilor (inclusiv a tufelor) este interzisă, fiind sancţionată, potrivit celor de la primărie, un bun gospodar are o serie de alte lucruri de făcut.

Potrivit unei hotărâri aprobate de consiliul local, reşiţenii – atât simplii cetăţeni, cât şi asociaţiile de locatari – trebuie să se ocupe de întreţinerea şi curăţenia spaţiilor pe care le deţin, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi a împrejurimilor acestora. Tot în sarcina cetăţeanului simplu cade şi curăţenia şi întreţinerea şanţurilor şi a podeţelor din zona imobilelor pe care le deţin sau le administrează, inclusiv îngrijirea pomilor şi a florilor din acest perimetru. De asemenea, reşiţenii trebuie menţină curăţenia trotuarelor, pe porţiunea din dreptul gospodăriei, dar şi de cea a locurilor de parcare pe care le folosesc, să vopsească mobilierul urban aferent blocului şi să depoziteze gunoiul menajer doar în locurile special amenajate.

Pe de altă parte, agenţii economici, instituţiile publice, unităţile de cooperaţie şi celelalte persoane juridice au obligaţia să întreţină clădirile şi spaţiile în care-şi desfăşoară activitatea, să asigure spălarea geamurilor şi vitrinelor, şi înlocuirea celor sparte, să-şi întreţină firmele, bannerele şi panourile publicitare, dar şi să asigure zugrăvirea faţadelor. Tot firmele şi instituţiile trebuie să asigure împrejmuirea corespunzătoare a imobilelor, întreţinerea pomilor şi a celorlalte plante din incintă, să cureţe, dezinsecteze şi deratizeze spaţiile pe care le deţin, să cureţe trotuarele din jurul incintelor şi să întreţină spaţiile verzi.

În ceea ce priveşte serviciile de salubritate, cei de la Brantner vor asigura curăţarea platformelor, a punctelor de colectare, transportul zilnic al deşeurilor menajere, completarea şi repararea containerelor. Iar cei de la Supercom vor asigura salubrizarea spaţiilor verzi, a trotuarelor şi a arterelor de circulaţie, dar şi repararea, înlocuirea şi completarea coşurilor stradale.

„Efectuarea curăţeniei de primăvară este obligatorie pentru toţi cetăţenii, asociaţiile de locatari şi proprietari, agenţii economici, autorităţi şi instituţii publice, precum şi pentru asociaţii, fundaţii şi alte organizaţii care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Reşiţa. De asemenea, şi în acest an este lansat concursul «Cea mai curată asociaţie de locatari şi proprietari», dotat cu premii. Primăria municipiului Reşiţa face un apel la toţi cetăţenii să se implice şi să sprijine cu forţe proprii eforturile administraţiei publice locale de a avea un oraş curat şi civilizat“.

5 Comments

 1. Si noi cetatenii facem apel la Primaria Resita sa nu mai avem tot primari puscariabili si facem apel ca sa se mai faca totusi ceva in orasul acesta (mai uitati-va la orasele vecine) ca taxe noi platim destule…

 2. Si cu tiganii care cauta in gunoaie si le imprastie pe jos ce facem?
  Mergem sa strangem dupa ei?
  Ar trebui sa incepem cu inceputul.
  Sa-i civilizam si apoi sa ne apucam de curatenie.

 3. Cetatean dezgustat Reply

  Noua ne cereti? Rusineeeeeeee! Primaria trebuie sa fie primul gospodar si un exemplu pentru cetateni…………ori primaria este primul hot din buzunarul cetatenilor. Veniti pe strada Fagarasului sa vedeti ce dezastru este si cat praf lasa in urma cei ce fac lucrari acolo. De aproape un an de zile au sapat si au lasat gropile in sosea si trotuare neastupate…..ne rupem masinile si pantofii in dezastrul lasat. Asta nu vede nimeni din primarie? Sau inchide ochii si semneaza decontarile……………….

 4. Pai de ce platesc taxa de parcare pentru locul din fata blocului? Ca sa fac tot eu curatenie acolo unde parcheaza oricine in intervalul 8 – 16 ? Cred ca primaria e cam „defecta”!

 5. Te contrazici, prima data spui ca toaletarea neautorizată a arborilor şi arbuştilor (inclusiv a tufelor) este interzisă, fiind sancţionată, iar mai jos spui ca tot în sarcina cetăţeanului simplu cade şi curăţenia şi întreţinerea şanţurilor şi a podeţelor din zona imobilelor pe care le deţin sau le administrează, inclusiv îngrijirea pomilor şi a florilor din acest perimetru. Io zic sa te mai interesezi pentru ca daca iau amenda pentru varuirea pomilor din fata casei, te dau in judecata ca sa-mi platesti tu amenda 🙂

Adaugă comentariu