Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanţii municipalităţii le-au cerut celor de la CFR să dea un aspect îngrijit zonei de siguranţă feroviară.Pentru reşiţeni, revenirea acasă pe liniile CFR se încheie oarecum deprimant. Şi nu pentru că s-ar termina concediul ori vacanţa, sau pentru că tarifele pe trenuri sunt prea europene pentru buzunarele noastre. De fapt, la revenirea în oraş, în aşteptarea gării potrivite pentru coborâre, cu nasul în geamul pe care cineva a uitat să-l spele, ţi se deschide o privelişte dezolantă: intri într-un oraş a cărui arhitectură ţi se deschide în toată splendoarea, cu o industrie moartă, şi blocuri comuniste, parţial aruncate într-o armonie bine gândită, mai ales pe marele şi largul Bulevard al Republicii. Ai putea ghici chiar care clădiri au fost îngrămădite ulterior, stricând impresia bine calculată a unui oraş creionat pe hârtie, pentru a arăta bine după standardele sistematizării, valabile atunci.

Şi totuşi, Lunca Bârzavei, cartierul care arăta bine după acele reguli, îşi ascunde şi astăzi gunoiul sub preş. Dacă bulevardele Republicii şi Muncii arată bine, la fel ca şi Calea Timişoarei, urbea şi-a împins gunoaiele, halele şi depozitele departe de ochii celor care vizitează aceste artere. Unde? Înspre calea ferată, adică spre poarta de intrare în oraş.

JCS a sesizat, recent, aceste aspecte primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, iar acum municipalitatea a luat atitudine. „Primăria municipiului Reşiţa, prin Serviciul Gospodărie Urbană şi Mediu, a transmis o adresă către Regionala CFR Timişoara şi către sucursala locală din Reşiţa, în vederea întreţinerii în stare corespunzătoare a terenurilor şi clădirilor avute în administrare (îndepărtarea gunoaielor, cosire, întreţinere şi zugrăvire faţade, înlocuire geamuri etc.)“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au solicitat celor de la CFR să prezinte un grafic privind planificarea acestor lucrări pe zile, zonele în care se va acţiona şi personalul alocat. „Adresa are ca scop monitorizarea mai eficientă a îndeplinirii obligaţiilor ce revin sucursalei reşiţene a CFR, pentru creşterea gradului de curăţenie şi, implicit, pentru îmbunătăţirea imaginii municipiului“, se mai arată în documentul citat.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. Oficialitatile carasene au observat ca nu mai avem trenuri directe din Resita spre Bucuresti si mare?
    Cu desfiintarea acestor trenuri in curand garile resitene se vor inchide ,asa ca nu va mai fi nevoie de curatenie.Aviz celor cu autocare ,poate introduc ei linii directe spre Bucuresti si mare.

Adaugă comentariu