Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea vrea să participe la licitaţia vizând vânzarea Pompelor Funebre de pe strada Gratz.

Municipalitatea a preluat, spre finele lui 2012, administrarea cimitirelor. Acum, autorităţile locale speră să preia înaintea altora un imobil aparţinând vechiului Prescom, de pe strada Gratz, la numărul 6, în care funcţionează servicii de pompe funebre. Clădirea este considerată a fi necesară activităţii de administrare a cimitirelor, iar pentru a-l prelua municipalitatea trebuie să participe la licitaţie.

„Prescomul intrând în insolvenţă, e nevoie de implicare, explică Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Implicarea consiliului local spune multe, în sensul că acele construcţii, Pompele Funebre din Luncă, ar putea să ajungă pe mâna nu ştiu cui. Şi atunci, prin Direcţia de Administrare a Patrimoniului, noi fiind preocupaţi de viitorul acestui imobil, am considerat că este bine să aprobăm în şedinţă de consiliu local participarea la licitaţie. Sperăm ca acest serviciu public să nu fie conturbat de lipsa unui asemenea imobil”.

Este vorba despre Pompele Funebre din zona Inspectoratului de Poliţie, lângă Centrul de Afaceri. În contextul în care şi administrarea cimitirelor a fost preluată de către municipalitate, edilul a precizat: „Vă voi ruga ca, de la sezon la sezon, să urmăriţi starea lor. Eu cred că arată mult mai bine, iar din discuţiile cu colegii, după primele analize, putem vorbi şi de o eficienţă. Cu taxele ălea mai mici. Pentru că până acum, nu ştiu, societăţile – să nu acuz pe nimeni, nici Prescom-ul, nici Brantner – să fi perceput mai puţin. Iată că în regie proprie putem să sperăm la cimitire îngrijite altfel, protecţie socială, pentru că n-am mărit niciun tarif, şi chiar la eficienţă. O să vedem acolo şi nişte capele, poate pictate, după aceea grupuri sanitare, instalaţii, vara mai ales e nevoie de instalaţii de frig. Astea toate costă bani, iar sursele vor fi asigurate în regim propriu. Se încasează acele taxe şi se folosesc tot acolo. Eu nu ştiu ce făcea Prescom-ul cu taxele sau Brantner”.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu