Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ceva vreme, taxa pe stâlp, care era de fapt un impozit pe construcţiile speciale, a generat tot felul de discuţii, care însă s-au stins, odată cu abrogarea acestui bir. Adevăraţii stâlpi, cei ai Reşiţei, revin în actualitate odată ce Primăria s-a decis să facă ordine în cablurile care atârnă pe străzi.

Primăria Reșița a început în urmă cu o lună o acțiune de identificare și etichetare a reţelelor de cablu care au ca suport stâlpii de tramvai din oraș. Cu această ocazie, pe lângă cei șase operatori de servicii electronice care au relaţii contractuale cu Primăria Reşiţa – Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat s-au depistat şi alte reţele de cabluri ale căror proprietari nu sunt încă identificaţi“, ne informează municipalitatea.

Potrivit unei hotărâri de consiliu adoptate anul trecut în decembrie, toți operatorii economici din municipiu care dețin astfel de rețele au obligativitatea de a plăti o taxa specială pentru acces pe infrastructura suport a stâlpilor de tramvai, care se află în proprietatea urbei, în valoare de 110 lei pe stâlp pe an.

Celor în cauză li s-a dat un ultimatum. Până la 31 martie, trebuie să-şi încheie contractele cu DADPP, pentru a intra în legalitate. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, la expirarea termenului limită, municipalitatea va trece la dezafectarea reţelelor neidentificate.

1 Comment

 1. Resiteanul trist Reply

  Prin 1999-2000 un investitor local a vrut sa se ia in piept cu Terra SAT-ul (de atunci) si a vrut sa infiinteze o televiziune noua in Resita. Preturile abonamentelor TV ar fi fost la jumatate fata de cat biruia Terra Sat-ul.
  Demersurile au fost foarte avansate, inclusiv procurarea echipamentelor… etc… pana l-a Blocat Mircea Popa.
  A dat un HCL in care obliga toti investitorii noi sa poata cabla doar subteran iar detinatorii de cablu sa si le ingroape in termen de …10 ani (cam pana in 2010). Va dati seama ce preturi ar fi fost pentru reteaua noua cablata. Imposibil de concurat cu Terra Sat-ul care avea reteaua pe stalpi.
  Ca sa nu mai spun ca nici nu avea sansa sa primeasca avize de spargere prin tot orasul pe unde ar fi trebuit televiziune.
  Dupa cum stiti, nici un metru de cablu nu a fost ingropat.
  Urmare: Popa Mircea si Terra Satul au trait bine cu abonamentele umflate la cetateni.
  Poate ar trebui Popa (actual) sa caute HCL-ul Acela. Poate ma insel in privinta anilor.

Adaugă comentariu