Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În superstiţiile româneşti, numărul 13 este unul aducător de ghinion, iar ziua de marţi are „trei ceasuri rele”, drept pentru care, dacă este „marţi 13″, mulţi oameni evită să întreprindă anumite acţiuni.

Acesta este şi unul din motivele care au dus la declanşarea, în anul 2011, a campaniei de informare preventivă cu acelaşi nume. Astfel că, în fiecare zi dintr-un an calendaristic în care data de 13 pică marţi, pompierii militari din toată ţara organizează diferite acţiuni menite să-i convingă pe cetăţeni despre nevoia învăţării şi punerii în practică a unor măsuri elementare de prevenire a declanşării anumitor situaţii de urgenţă. Astăzi, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin vor organiza puncte de informare preventivă deschise în zonele cu mare afluenţă de public ale municipiului Reşiţa, precum şi alte activităţi în tot judeţul, toate cu scopul de a le reaminti cetăţenilor cât de importante sunt respectarea unor măsuri de siguranţă pentru a preveni situaţiile de urgenţă.

Totodată, pe reţeaua de socializare Facebook a fost lansat şi un concurs la care doritorii pot participa accesând legătura: https://www.facebook.com/informarepreventiva?fref=ts.

Adaugă comentariu