Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Infracţiunile economice sunt incluse de poliţiştii cărăşeni în peste o mie de dosare în acest an.

De la începutul anului şi până în prezent, cadrele de polţie din Serviciul de Investigarea Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au acţionat pentru a preveni, descoperi şi combate ilegalităţile ce se comit în domeniul economico-financiar, astfel încât să se înscrie în eforturile concentrate ale instituţiilor statului de drept. Poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare penală într-un număr de 1.121 dosare, au participat la 565 acţiuni în diverse sectoare de activitate, în urma cărora au fost aplicate 205 sancţiuni contravenţionale în valoare de 192.140 lei sau au fost întocmite dosare penale.

„O atenţie deosebită în cadrul acestor acţiuni a fost acordată combaterii traficului ilegal cu ţigări şi tutun din judeţul Caraş-Severin, rezultatele materializându-se în constatarea a 74 infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală, fiind confiscate 700.000 ţigarete cu o valoare de 280.000 lei”, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin. Pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în alte domenii de activitate, Serviciul de Investigare a Fraudelor a constatat 561 infracţiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 4.329.448 lei, din care 2.803.986 lei au fost recuperaţi.

Legat de evaziunea fiscală în domeniul produselor cerealiere şi panificaţiei, zilele trecute, în urma verificărilor la o societate comercială din Reşiţa, privind producţia şi comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, s-a constatat că nu a fost înregistrată în totalitate producţia de pâine şi veniturile aferente, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de administratorul societăţii.

Flavius Rotariu

1 Comment

Adaugă comentariu