Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nicolae Miu Ciobanu a solicitat factorilor responsabili date despre semnalizarea lucrărilor de pe drumurile judeţului.

Pentru a se evita evenimente rutiere sau pietonale nedorite, prefectul judeţului, Nicolae Miu Ciobanu, a cerut atât Inspectoratului de Poliţie cât şi celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, date legate de protecţia trecătorilor în zonele afectate.

„Am făcut mai multe intervenţii la dumneavoastră ca urmare a faptului că, în cursul acestui an, în toate oraşele au fost făcute lucrări şi sunt nemulţumit de faptul că executanţii nu respectă avizele şi aprobările şi nu semnalizează lucrările în mod corespunzător. A început sezonul rece, se alunecă uşor şi riscul de accident este foarte mare. Am solicitat să faceţi o analiză specifică, am dispus reluarea ei. Vă rog ca zilnic să-mi trimiteţi o informare cu activitatea desfăşurată pe această linie. Se lucrează noaptea şi semnalizează cu paleta, fără lumină. Dau exemplu localitatea Brebu, unde pietonii circulă pe partea carosabilă şi ziua şi noaptea pentru că nu au trotuar. Sunt oameni care merg să cumpere pâine, femei în baston. Sunt şi indicatoare acoperite de vegetaţie. Dacă nu asigurăm condiţii ca să evităm incidentele nu facem nimic“, a precizat reprezentantul Guvernului în cea mai recentă şedinţă a Colegiului prefectural.