Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La Băile Felix a avut loc zilele trecute Campionatul Național Împins din Culcat, de unde sportivii cărășeni au reușit să se întoarcă acasă cu câteva medalii.

La startul competiției s-au aliniat 50 de sportivi de la mai multe cluburi din țară, toți fiind legitimați la Federația Română de Powerlifting. Județul Caraș-Severin a avut trei reprezentanți la această competiție de la Clubul Sportiv Powerlifting Herculane. Sportivul Mario Rădoi a obținut locul 1 la juniori II (până în 18 ani) și locul 2 la seniori, la categoria 83 de kg. Lorena Covaciu a fost prima la juniori II și a obținut locul 3 la seniori, la categoria 63 de kg. Avram Rădoi, la categoria -120 de kg, a reușit să câștige medalia de aur la categoria master I și locul 4 la seniori.

„La acest campionat național de împins din culcat sportivii au avut un echipament special. Există concursuri de împins din culcat echipat și neechipat. Acest echipament te ajută să ridici la piept o greutate mai mare. De exemplu, cu această cămasă de forță, sportivul poate ridica o greutate mai mare cu 50-70 de kg decât fără echipament. Bineînțeles că pe lângă forța concurentului, contează foarte mult și tehnica”, a declarat Avram Rădoi, de la Clubul Sportiv Powerlifting Herculane.

Deplasarea sportivilor cărășeni la acest concurs a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Primăria Băile Herculane, Consiliul Județean Caraș-Severin și de alți sponsori privați.

Următoarea competiție pentru sportivii de la Clubul Sportiv Powerlifting Herculane va fi pe data de 14 decembrie, la Timișoara. Probele vor fi: împins din culcat la băieți și îndreptări la fete. Vor participa concurenți din opt țări.

Ștefan Moraru

1 Comment

  1. „Impins din culcat”… asta e un nou sport ?Totul ar fi ok, doar ca suna cam ciudat.

Adaugă comentariu