Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În preajma zilei naţionale a iubirii, Dragobetele, miticul şi iubirea s-au împletitit în paginile unei cărţi ce cuprinde lucrări realizate de elevi pentru cititorii de toate vârstele. Cartea a fost construită pe ideea că de la înălţimea copilăriei toate poveştile sunt adevărate. 

Cartea „Poveşti fantastice – creaţii literare“ este produsul proiectului regional „Poveşti fantastice“, în paginile sale fiind colectate lucrările elevilor din judeţul nostru, dar şi din Arad, Alba Iulia, Prahova, Bucureşti şi Timişoara. La această creaţie realizată de Manuela Terciu – inspector şcolar şi dascăl la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa au contribuit elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, în colaborare cu Adela Roşu şi Mihaela Zgârdea – dascăli la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa şi Cosmin Gheju – directorul Şcolii Gimnaziale Ezeriş.

„Concursul regional «Poveşti fantastice» derulat în anul şcolar 2017-2018, reprezintă o provocare de a repune în drepturi dorinţa de a scrie poveşti de viaţă, poveşti imaginare şi de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, de a contribui la redescoperirea plăcerii de a scrie şi de a citi ca o pasiune, o relaxare, un izvor de cunoaştere şi visare fără egal“, a precizat Manuela Terciu în descrierea lucrării.

În cadrul evenimentului de lansare ce a cuprins activităţi interactive la care au participat reşiţenii de toate vârstele prezenţi în sala Muzeului Banatului Montan, prof. Terciu a ţinut să mulţumească tinerilor ca şi-au adus aportul la realizarea acestei lucrări. „Cele mai importante piese ale acestor creaţii sunteţi voi, copiii, care aţi pus creionul pe hârtie şi aţi reuşit să transmiteţi gândurile voastre“, a declarat prof. Manuela Terciu.

Adaugă comentariu