Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O delegaţie de trei sindicalişti ai Oficiului Judeţean de Poştă au înaintat un memoriu prefectului.Înscriindu-se în manifestările de protest organizate joi la nivel naţional, şi membrii Sindicatului Liber din Poştă, filiala Caraş-Severin, au decis să se ralieze la iniţiativa colegilor lor. Dar, din cauza vremii nefavorabile şi a unui eveniment programat al Oficiului judeţean de Poştă, doar trei sindicalişti au participat, de la ora 9.00, la o întrevedere cu Silviu Hurduzeu, prefectul de Caraş-Severin, care a promis că va înainta cererile către primul ministru.

„Era programată pichetarea Prefecturii, dar am venit pentru a înmâna domnului prefect un memoriu cu nemulţumirile noastre. Acestea sunt legate de diminuări salariale – tichete de masă, drepturi şi alte sporuri şi obligaţia de a ne lua zile libere neplătite. Ba, mai mult, angajaţii plătesc din buzunarele proprii consumabile – imprimate, cartuşe, hârtie. Conducerea de la Bucureşti nu crede aceste lucruri, dar îşi pot trimite reprezentanţii, să vadă. În condiţiile în care factorii poştali care muncesc în mediul rural încasează salariul minim pe economie şi tichete de masă, situaţia nu e roz. Salariul mediu pe companie este undeva la 1.300 de lei“, a precizat Ion Răitaru, liderul sindicatului cărăşean şi conducătorul delegaţiei.

Aflat la Reşiţa, directorul Direcţiei Reţea din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română a ţinut să dezmintă informaţiile pesimiste pe care le consideră „zvonuri“: „E o perioadă grea, dar am venit special la Reşiţa pentru a risipi temerile vizavi de viitorul Poştei Române. Dorim să aducem câteva retuşuri, puncte în plus, şi nicidecum să desfiinţăm compania. Nemulţumirile salariaţilor sunt logice şi îndreptăţite şi vom purta discuţii zilele următoare pentru rezolvarea problemelor“.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu