Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Şeful administrativului reşiţean spune că, pentru prima dată, se lucrează la un buget al Reşiţei ca la unul al unei companii, investiţiile urmând să aibă o cotă importantă.

„Am început să lucrăm la construcţia bugetului pe anul viitor! Cred că este pentru prima dată când Primăria Reşiţa face un buget aşa cum îl face o companie privată. Adică fiecare direcţie va trebui să-şi bugeteze încasările şi cheltuielile“, ne explică Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Mai mult decât atât, potrivit edilului, fiecare structură trebuie să-şi prognozeze investiţiile, dar nu într-un mod „aiuristic“, ci realist, care să ofere perspective reale. „După care, la finalul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie ne vom pune la masă şi vom lua fiecare direcţie în parte, astfel încât bugetul pe 2017 să fie cât mai aproape de realitatea cu care ne vom întâlni în decembrie anul viitor, conchide şeful administrativului reşiţean. Eu îmi doresc foarte mult de la bugetul de anul viitor să aibă o cotă foarte mare de investiţii. Să dirijăm mai puţin spre cheltuieli, şi mai mult spre investiţii“.

Cu titlu de comparaţie, primarul Ioan Popa a vorbit despre rectificarea de buget operată recent ca despre o procedură normală, de final de an: „Se întâmplă absolut peste tot! Şi la Consiliul Judeţean probabil s-a văzut acelaşi lucru, şi la alte primării. Nu se pot calibra exact banii şi atunci, în lunile noiembrie şi decembrie ne trezim, de exemplu, că s-au cheltuit mai mulţi bani pentru gaz în şcoli şi mai puţini pentru curent, sau mai puţini pentru profesori şi mai mulţi pentru medicii stomatologi. Şi atunci se fac toate aceste reechilibrări prin vase comunicante, se mută banii dintr-o parte în alta, să reuşim să ducem balanţa bugetară la bun sfârşit pe 31 decembrie 2016“.

3 Comments

  1. Domnule primar!Daca dumneata crezi ca un oras se conduce ca o societate comerciala-GRESESTI PROFUND!Nu se poate sa vezi numai business everywhere,nu se poate sa calculezi doar profit,adica vezi cat ai bagat si daca-ti iese ceva in plus la sfarsit,inseamna ca ai profit!Pur si simplu-NU SE POATE!Cu tramvaiele am auzit ca ai dat chix,nu-ti da nimeni beni europeni pe o utopie!Mergi pe firobuze,daca vrei,lasa-le naibii de tramvaie-PLUS CA SI AUTOBUZELE EXISTENTE,SUNT CAM GOALE LA ORICE ORA!Iar,ca investitii…sa-mi fie cu pardon,Resita nu e vreun EL DORADO,crede-ma-din niciun punct de vedere!Nu are absolut nimic atractiv,ca sa indemne investitorii sa vina buluc intr-un oras fara nicio deschidere rutiera europeana!!!Sa acceptam realitatea si sa nu visam la cai verzi pe pereti….

  2. Lasa ca a venit Lukoil ca sa scada pretul benzinei si sa faca acoperisul la Vuia. Resita salvata!

  3. Tin sa-l felicit pe noul primar Popa pentru noile gropi in forma de taitei de pe strada principala din Moniom. Opera caracterizeaza pe ‘maestrul’. De asemenea domnul primar administreaza excelent tevile de apa fara apa ingropate de Stepanescu pentru viitor.

Adaugă comentariu