Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul speră să creeze sute de locuri de parcare pe spaţiul garajelor care sunt folosite ca depozit de murături şi vechituri.

La fel ca în mai toate colţurile lumii, problema parcărilor se acutizează pe zi ce trece şi la Reşiţa. Fie că e vorba despre parcările cu plată, cele de domiciliu sau cele la liber, Reşiţa este în criză, în special din cauza creşterii numărului celor care cumpără maşini străine la mâna a doua. „Fraţilor, înţelegeţi că nu pot să fac atâtea parcări câte maşini la mâna a doua puteţi voi cumpăra“, exclama Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Şi dacă Primăria a tot apelat la desenat şi reamenajat, pentru crearea de noi parcări, în multe zone aceste artificii nu se mai pot face. Aşa că primarul Ioan Popa promite să mai taie din criză urmând exemplul unor mari municipii din ţară, precum Oradea, unde spune că au fost demolate recent undeva la 300 de garaje. Pe spaţiul care a fost ocupat de acestea au putut răsări nu mai puţin de 500 de locuri de parcare.

Edilul vorbea despre zeci de „mizerii de garaje“, care stau să cadă în special printre blocurile din Reşiţa, şi în care oamenii nu-şi mai ţin maşina, ele devenind depozite. Locatarii îşi ţin acolo vechea tâmplărie de lemn, pe care au înlocuit-o cu termopane, mobila veche şi alte lucruri care nu mai au loc în apartament, pe care refuză să le arunce. „Dar maşina n-o ţin în garaj, ci pe alt loc de parcare, blocând practic atâta spaţiu“, conchide edilul. Aşa că se va trece la demolarea garajelor cu pricina, în ideea că în locul a fiecare două dintre ele vor putea fi parcate cel puţin trei maşini. Iar în caz de conflict, Ioan Popa promite să recurgă la exproprieri pentru cauză de utilitate publică.

5 Comments

  1. Cam jumătate din garajele din oraş n-au mai fost deschise de secole. Se vede după cât de viguroase sunt buruienile crescute în uşa lor. În cazul unora, cum ar fi prin Moroasa, nu numai buruienile le stau la poartă, ci ditamai grămezile de moloz. Alea sigur n-au mai fost deschise de la revoluţie. Dacă s-ar face săpături în moloz, nişte specialişti ar putea stabili şi de la care revoluţie: cea din 1989 sau cea de la 1848.

  2. Bravo Popa!
    Asteptam buldozerele ca sa inceapa Resita sa aiba si ea un aspect civilizat nu de ghetou.

    • Nu ar fi rău ca aceleași buldozere sa pună la pământ și hidoșenia aia taitelistica de lângă Lidl, din centru…sau cu aia dom’ primariu se mândrește probabil…Oare cate locuri de parcare s-ar face în acea locație? O suta, doua!?

      • Da, împreună cu LIDL, care este şi acela o hidosenie de chioşc. Dar de grădiniţa de la scările de la Ateneu nu spui nimic? Probabil te mândreşti cu ea, că e realizarea celui pe care-l lingeai în dos.

  3. Mai aproape de Oradea, în Timişoara au fost demolate sute de garaje. Este o idee foarte bună.

Adaugă comentariu