Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce reţelele de socializare s-au umplut de comentarii pe seama tergiversărilor la capitolul proiecte, municipalitatea a făcut un clip cu toate realizările recente.

În ultima vreme, proiecte serioase, de anvergură, ale municipalităţii reşiţene au suferit amânări, din diferite motive. Iar comentariile cetăţenilor urbei au fost pe măsură, inclusiv pe caon.ro. Oficialii nu au rămas insensibili, iar Primăria Reşiţa a simţit nevoia realizării unui clip de prezentare cu toate realizările recente, imaginile fiind postate pe toate profilele municipalităţii, de pe reţelele de socializare.

La capitolul amenajări urbanistice, Primăria Reşiţa se laudă cu zona Gloria, unde au fost amenajate parcări, spaţii verzi şi acces pietonal, lucruri care au fost făcute şi la Colegiul Naţional „Traian Vuia“. Chiar dacă rămâne în continuare greu să ocoleşti gropile de pe vechiul drum de centură, la capitolul realizări figurează, şi în acest caz, reabilitarea carosabilului, a accesului pietonal şi a iluminatului public de pe strada Ţerovei.

Reabilitarea parcărilor a cuprins aleile Narcisei şi Romaniţei, dar şi strada Moise Groza, de la Poliţie, complet refăcută. Iar lista continuă cu modernizarea trotuarului şi cu aleea de promenadă de pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie 1918, cu cele şapte toalete ecologice amplasate în zonele aglomerate ale urbei, cu cei 563 de arbori plantaţi pe raza municipiului şi cu amenajarea de spaţii verzi în zona universităţii, la Nera, Intim, Victoria şi pe strada Moise Groza.

Cei înclinaţi să creadă că în privinţa locurilor de joacă nu s-a făcut mare lucru pot afla că municipalitatea a reabilitat şi modernizat Parcul Siderurgistului, care devine astfel cel mai mare parc pentru copii din zona de vest a ţării. A, şi era să uităm de skateparkul din Centrul Civic, primul construit în municipiu. Şi cum mai toată lumea trece pe Eco, pe linie de colectare a deşeurilor, municipalitatea a investit în 22 de platforme supraterane cu control al accesului şi 20 subterane.

Pe linia social-educaţie, Primăria ne spune că a reabilitat grupurile sanitare. Tot reabilitate au fost şi acoperişurile căminelor de la „Traian Vuia“ şi Colegiul Tehnic, sala de sport a Colegiului Naţional „Mircea Eliade“, sala de mese a Grădiniţei „Palatul Fermecat“, mansarda Liceului „Sabin Păuţa“, căminul şi cantina Colegiului Tehnic. A fost amenajat şi dotat cabinetul medical de la Liceul „Diaconovici-Tietz“ şi şase cabinete stomatologice care oferă gratuitate pentru elevi şi studenţi, iar 328 de calculatoare au ajuns în nouă unităţi de învăţământ. Au fost înfiinţate cluburi pentru pensionari pe Aleea Tineretului şi pe strada George Enescu şi s-a investit în infrastructura rutieră, unde s-au încheiat lucrările la legătura rutieră dintre Triaj şi Dealul Lupacului, au fost reabilitaţi cei 9 kilometri de drum spre staţiunea Secu, au fost asfaltate drumurile de acces în cartierele Doman şi Ţerova. Au fost reabilitate străzile Pandurilor, Vişinului, Ion Corvin, Daliilor, Oituzului, Prunilor, Rozelor şi Sarmisegetuza.

Toate aceste lucruri duc la o singură concluzie: Ioan Popa nu va rămâne primarul care a făcut doar o alee de promenadă.

4 Comments

 1. Parca zilele trecute ziceau ca judetul Caras-Severin este pe ultimul loc la constructia de locuinte noi in ultimii ani.
  Dar nu-i nimic, ne laudam cu ce avem ca doar „Tot tiganu-si lauda calul” si plus ca avem prize de incarcat masinile electrice

 2. Parca ar fi inceput campania electorala. Daca nu vine la anul cu ceva tare nu o sa mai iasa primar. Oricum e putin ceea ce s-a facut. Problemele de baza au ramas: nu sunt locuri de munca, strazile sunt pline de gropi etc. Mult prea putin. Si in loc de mult trambitatul tramvai mergeau niste autobuze electrice – era mai simplu.

  PS: dublarea impozitelor pentru resiteni este tot la capitolul realizari?

  Ex-Tinctor

 3. dupa 29 de ani in caremunicipiul Resita a batut pasul pe loc, micile dar realele realizari facute de Primar , sunt importante. Repet intr-unloc in care totul era ca in 1989…. Astept mai multe realizari de la Primar !
  MULT mai multe si care sa ramana…!
  un concert ramane in memoria celor ce-l vad dar o strada asfaltat, o fatada de bloc renovata, un parc amanajat, o circultie urbana pusa la punct si care sa fie in slujba cetateanului si a celor ce aduc banii la buget(firmele care merg) acest lcuru trebuie sa primeze. Astept proiecte semnificative care sa fie pue in opera ! Bafta dom Primar.

 4. Pentru angajatii primariei Resita!
  Nu mai intrati aici in timpul de lucru, ca sa depunctati pe cei ce critica Primarul!!!
  Voi sunteti platiti de resiteni, sa munciti pentru resiteni!!! Primarul trebuie sa suporte criticile singur, ca a fost ales si e normal ca cetatenii sa-i ceara mai multe!
  Spor la lucru ( pentru postacii din Primaria Resita)!

Adaugă comentariu