Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce Primăria Reşiţa a reuşit să dea în lucru Centrul Civic, Nelu Popa a bătut acum palma pentru reabilitarea celor şase străzi care leagă cele două bulevarde din Luncă.

Minunea s-a întâmplat marţi, 13 august, după cum informează Ioan Popa, primarul Reşiţei: „Am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru reabilitarea străzilor Parângului, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu și Gratz, de legătură între Bulevardul Revoluția din Decembrie și Bulevardul A.I. Cuza, dar și modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței“.

Ce va include investiţia? Vor fi amenajate piste de biciclete şi alei pietonale, strada Bielefeld va fi transformată în spaţiu pietonal, vor fi create piaţete de cartier, zone de întâlnire şi repaus, cu amenajarea peisagistică şi mobilierul urban necesare. Va fi refăcută instalaţia de iluminat public şi va fi regândit sistemul de colectare a apelor pluviale de pe carosabil. În plus, pe cele şase străzi va fi construită infrastructura necesară pentru a permite organizarea de evenimente şi activităţi, în funcţie de necesităţi. Nu vor fi uitate nici persoanele cu dizabilităţi, urmând să fie montat un sistem de ghidaj tactil.

„Valoarea lucrărilor este de 8.831.374,73 lei fără TVA ( aproximativ 1.879.000 euro), sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 / POR/2018/4/4.1/2. Lucrările de modernizare vor fi efectuate de către asocierea formată din SC Constructim SA – lider de asociere, SC Elis Pavaje SRL și SC Vitamin Architects SRL. Termenul de execuție pentru proiectare este de 45 de zile de la semnarea contractului, iar termenul de execuție a lucrărilor este de şase luni de la data obținerii autorizației de construire“, a completat Nelu Popa.

A.M.

14 Comments

  • Lasa ca a fost buna firma lu Videanu care dat dalele din Centru.
   Aia era firma de dreapta, nu PSD-ista si ai vazut ce dale superbe a livrat ???

   • Dalele din Centru erau de fapt cihinezesti, puse de firma lu Filipescu, acum mare sef la Aquacaras, deci tot un pesedist de nadejde. Dar na, trebuia sa pari destept si sa zici ceva…

    • Daniel - Florida Reply

     Filipescu se ocupa de toate lucrarile din judet cu bani de la guvern.Asta se intampla pe vremea lui Balan, Barbu etc..oricum peste 10 ani.Doar la mine la sat a facut o carca de bani, caminul cultural, biserica, scoala, drumul..toate firma lui Filipescu, un fel de Dragnea de Caras.Vai samar

 1. De noi aia din Moroasa il doare fix in pix pe domn primar. Sa mai vina sa ne ceara voturi, abia il asteptam la anu.

  • Și pe ceilalți i-a durut siai rău, dar dacă îl votam poate in urma mandat vine și rândul moroasei și altor zone. Mai ginditi-va înainte să faceți comentarii negative, că la asta suntem profesionisti

 2. Oameni buni nu mai votați pe papagalul și ghertoiul de primar.Tot ce face e pură propagandă și manipulare .Vin alegerile!Ce e atât de greu de înțeles.Asta e în stare să jure că piramidele și sfinxul din Egipt le-a conceput in vremea conduceri lui a faraonului Nelu zis Taitelul de Pangram.Resita o tratează că pe feuda lui.

 3. Lucrarea e facuta din fonduri europene,NU din banii personali ai lui Popa ! Multe vorbe,putine realizari ,un fel de „fantezie cu rahat ” !
  P.S. Strada Carpati nu a vazut asfaltul ci doar zgura si praf ,de cel putin 30 de ani de cand locuiesc aici.Ma indoiesc ca premarele stie unde se afla strada…nu in centru,oricum.
  Noroc ca vin votarile!

  • Daniel - Florida Reply

   Ba tu esti psd-ist sadea, ar trebui sa-i pupati si talpile acestui primar, daca era primar acum 15-20 ani sigur nu plecau asa multi tineri din oras, probabil nici eu.Popa in cativa ani o sa faca din Resita ce a facut Bolozan la Oradea, sper ca nu am gresit numele.Nu degeaba sunt prieteni.Cand o vad pe iscusita aia de ii presedinte la psd Caras, imi vine sa vomit.Daca era vreun mos nostalgic mai zic dar nu cineva tanar ca ea.Vai samar de tara asta..

   • d-le Daniel mai bine iti gaseai altceva de facut in loc sa te „reversi” aici..esti plecat de 15-20 de ani …foarte bine..ce vezi d-ta de la „distanta” ca a facut „primarul tau” noi cei de aici ..un mare ZERO…si apropo daca „primarul tau” face ce a facut BOLOZAN la Oradea vom pleca cu totii din tara…Pe primarul Oradei il cheama ILIE BOLOJAN…deci d-le Daniel „Stay Home”sau pe romanesti „Stai in banca ta”…Multe salutari din orasul fara primar ,fara institutii ale statului,multe salutari de pe epava esuata numita RESITA

    • Daniel - Florida Reply

     Va meritati soarta!!! desi ar fi o solutie, sa-l scoateti de la parnaie pe fostul primar si sigur o sa fie mai bine.Daca ai fi citit cu atentie „Bolozan la Oradea, sper ca nu am gresit numele”.

   • Esti in eroare 100 % ca sunt apolitic si nu ma intereseaza culoarea primarilor.Sunt satul de expresia „o sa faca” de vreo 30 de ani incoace.Vreau fapte,nu gargara frumos ambalata si machete SF. Dar daca tie ti-e bine sa fii ignorant,atunci multa sanatate si la gara !

 4. Ce adânc spus și gândit.Alt votant al faraonului de Pangram:))))))))))))).Tot cei proști și creduli vor plăti oalele sparte.Mai vorbim.

Adaugă comentariu